רשלנות רפואית התקף לב

תוכן עניינים

תביעת רשלנות רפואית בגין אי מניעת התקף לב/ אוטם שריר הלב/ דום לב

התקף לב/ אוטם שריר הלב, הוא מצב שבו נוצרת חסימה באחד או ביותר מהעורקים הכליליים המובילים את הדם אל שריר הלב עצמו. ההיצרות נגרמת בתהליך הקרוי "טרשת עורקים" (אתרוסקלרוזיס). לעתים מצב כזה עלול לגרום ללב להפסיק לפעום, עקב כך תיפסק אספקת הדם והחמצן לכל תאי הגוף ובכך נגרם מוות. סיבוכים אפשריים כוללים אי-ספיקת לב, הלם, הפרעות בקצב הלב, דלקת קרום הלב, ותסחיף ריאתי.

עורכי דין המייצגים נפגעי רשלנות רפואית התקף לב, טוענים כי אחד הסימנים הבולטים ביותר של אוטם שריר הלב הוא כאב בחזה. הכאב בחזה דומה לכאב שבעת תעוקת חזה. סימפטום נוסף הוא ההזעה הקרה, שיהוק, סחרחורת, עילפון, חוסר הכרה, עייפות, קוצר נשימה ועוד.

עו"ד העוסק בהגשת תביעות רשלנות רפואית התקף לב מציין כי אם אדם מקבל טיפול תוך שלוש עד ארבע שעות מהופעת ההתקף, סיכויו להשאר בחיים גבוהיים הרבה יותר מאשר אדם שלא קיבל טיפול או אחד שקיבל בשלב מאוחר יותר. יש להורות לחולה לשבת או לשכב ולחכות לצוות מגן דוד אדום. בנוסף ניתן לתת אספירין בלעיסה כדי לדכא היווצרות של קריש דם. כמו כן, קיימת האפשרות של נתינת נייטרוגליצרין מתחת ללשון. לאחר שהאדם הגיע לבית החולים, יש לבצע מהר ככל הניתן טיפול שנועד לפתוח את כלי הדם הכלילי החסום – זאת על ידי אחת משתי אפשרויות: האפשרות הראשונה היא צינתור (Primary coronary intervention או PCI) והאפשרות השנייה היא מתן טיפול פיברינוליטי (מתן תרופות שממסות את קריש הדם).

צינתוררשלנות רפואית התקף לב

צינתור הוא מונח כללי להחדרת קטטר לתוך צינור חלול בגוף האדם. המונח צינתור מכוון לרוב לצינתור של כלי דם קורונרים (כליליים). עם שחרור האדם מבית החולים לאחר התקף לב, עליו ליטול קבוצה של מספר תרופות באופן כרוני, וחלקן אף לכל החיים; קבוצה זו תכלול תרופות נגד טסיות (אספירין, פלביקס), חוסמי בטא, מעכבי האנזים ACE, וסטטינים (להורדת כולסטרול בדם).  לעיתים ישנן תביעות רשלנות רפואיות בגין רשלנות בצינתור.

אי ספיקת לב

‎Congestive heart failure‏ (‎CHF‏) או ‎Congestive cardiac failure‏ (‎CCF‏) או Heart failure – הוא מצב רפואי, בו הלב איננו מסוגל לספק מספיק דם בהתאם לדרישה המטבולית של הגוף. סיבות עיקריות לאי ספיקת לב הן: מחלות שונות בלב עצמו או בכלי הדם, חוסר דם עקב שטף דם או אנמיה, יתר לחץ דם, ועוד.

דום לב

מתאר הפסקה פתאומית בפעילות מחזור הדם הנורמלי עקב כשל של הלב בכיווץ יעיל בשלב הסיסטולי. חוסר באספקת דם גורם למוות של תאים עקב חוסר בחמצן. חוסר חמצן במוח גורם ללוקים בדום לב לאיבוד הכרה ולהפסקת נשימה, אשר גורמת בתורה לעצירת פעולת הלב. פגיעה מוחית תתרחש קרוב לוודאי תוך שלוש ארבע דקות, למעט בנפגעי היפותרמיה. דום לב הוא מצב חירום רפואי שניתן לטפל בו בהצלחה בקבוצות חולים מסוימות, במידה והטיפול ניתן תוך פרק זמן קצר דיו. הטיפול הראשוני העיקרי בדום לב הוא החייאה.

עורכת דין ענת מולסון מציינתכי ישנם מקרים רבים של תביעות רשלנות רפואית בגין אי מניעת התקף לב / אוטם בשריר הלב או רשלנות בצינתור או גילוי מאוחר /איחור באבחון בעיית לב וכדומה. רוב התביעות מוגשות נגד רופא משפחה/ קופ"ח שלא זיהה בזמן את התסמינים, או נגד מד"א /נט"ן או נגד בי"ח אשר טיפל באופן רשלני בחולה.

 

עוד בנושא: רשלנות רפואית באבחון

 

להערכה חינם של סיכויי תביעתך בנושא רשלנות רפואית התקף לב, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, בטלפון: 0524787850 או במייל: [email protected] או באמצעות טופס יצירת הקשר בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם