טעויות במתן תרופות – טעות במתן תרופה

תוכן עניינים


טעויות במתן תרופות בבתי-החולים כבר הפכו למכה עולמית. למערכת הרפואית היה קשה להודות בנקודת התורפה הכאובה, אך מחקרים שהתפרסמו בשנים האחרונות גילו את הבלתי יאומן: כ-44 אלף אמריקנים מתים כל שנה עקב טעויות במתן תרופות בבתי-החולים, בערך כמו מספר התושבים שמתים בארצות-הברית מתאונות דרכים (43,450) או מסרטן השד (42,300). באחד המחקרים המקומיים ביוטה שבמדינת קולוראדו, נמצא ש-1 מכל 25 מאושפזים בבית-חולים סובל עקב טעות במתן תרופה, כשבעשירית מהמקרים מסתיים האירוע במותו של המאושפז. ולמרות שחשבנו שאצלנו הבעיה אינה קיימת בממדים גדולים כאלה, מחקר עדכני מגלה שגם בישראל הבעיה חמורה ביותר.

על-פי ניתוח תוצאות המחקר, כ-350 טעויות מרשם נעשות בכל יום בכל המחלקות הפנימיות בבתי-חולים בארץ (שבע טעויות לכל 100 ימי אשפוז), כך
עולה ממחקר חדש שבוצע בבית-החולים בני-ציון שבחיפה. במחלקה פנימית ב’ בבית-החולים הותקנה מערכת ממוחשבת לרישום תרופות לחולים, ונמצא כי היא הורידה את כמות הטעויות במרשמים לשלוש בלבד לכל 100 ימי אישפוז (שווה ערך לירידה מ-350 ל-150 טעויות ביום בכל הארץ). הטעויות כולן קשורות בחוסר ידע מספק על החולה המאושפז: הרופא לא יודע שהחולה רגיש לתרופה כלשהי, או שהחולה לוקח באופן קבוע תרופה מסוימת, או שהוא סובל ממחלה שעלולה להיות קטלנית בשילוב עם אחת התרופות במרשם.

הערכה מספרית של האגף להבטחת איכות במשרד הבריאות קובעת כי מתוך 1,200,000 אשפוזים הנעשים בארץ בשנה, ב-42,000 מתרחשים אירועים חריגים. חלק מהטעויות הללו עלולות להיות קטלניות. לפי הערכת משרד הבריאות, כ-1,850 מתים כל שנה עקב טעויות במתן תרופות. המצב במחלקות הפנימיות הוא עוד קל יחסית לתמונה הכללית. ’’במחלקה הפנימית כל העיסוק של הרופאים הוא סביב תרופות והם מתמצאים בהן. לכן אפשר להניח שבמחלקות הפנימיות יש פחות טעויות בתרופות מאשר במחלקות האחרות. לפחות במחלקות הכירורגיות ידוע שיש טעויות בערך באותה מידה. במרפאות החוץ המצב לא ברור’’, אומר פרופ’ אוליבן.

ויש טעויות שאינן קשורות למצבו המורכב של החולה. חלק מהטעויות נעשות על-ידי הרופא בשלב כתיבת מירשם או ב’’שליפה’’ לא נכונה של תרופה מארון
התרופות, כשהרוקחים אינם מבינים כראוי את הוראות הרופא על המרשם. הערכת החוקרים מדברת על כ-250 טעויות יומיות מסוג זה בכל הארץ (חמש
טעויות על כל 100 ימי אישפוז). המערכת הממוחשבת הצליחה להוריד את כמות הטעויות הללו ב-75 אחוז. המחקר הקיף 10,002 ימי אשפוז של כ-600 חולים, והוצג בכנס השנתי של האיגוד הישראלי למערכות מידע ברפואה, שנערך באחרונה בתל-אביב.

לשאלות או להערכת סיכויי תביעתך חינם, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון:


הערכה של סיכויי ושווי תביעתכם, ע"י עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעירשלנות רפואית

עו"ד ענת מולסון

בשיחת חינם: 1800-200-807

במייל:  [email protected]



 

 

מאמרי רשלנות רפואית

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם