רשלנות רפואית בביצוע בדיקת אולטרה סאונד- אולטרסאונד

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

רשלנות רפואית בביצוע בדיקת אולטרה סאונד היא נושא מורכב ומרתק.

בדיקת אולטרה סאונד היא בדיקת הדמיה המשמשת בעיקר להדמיית האיברים הפנימיים, הגודל והמבנה שלהם, והבעיות בהן. בדיקת האולטרה סאונד נמצאת בשימוש בתחומי רפואה רבים, בין היתר גסטרו, קרדיולוגיה, גניקולוגיה, ועוד. בדיקות האולטרה סאונד משולבות לא אחת בדופלר שהוא הדמיה של התנועה באיבר המבוקש. אחד החסרונות הבולטים בסקירת אולטרה סאונד היא שנדרשת מידה רבה של כישרון וניסיון על מנת להפיק הדמיה באיכות טובה וכן לבצע אבחון מדויק באמצעות בדיקה זו.

מקרי רשלנות רפואית בביצוע בדיקת אולטרה סאונד

בדיקת אולטרה סאונד איננה בדיקה מסובכת או פולשנית בדרך כלל. יחד עם זאת, בדיקה זו מהווה כלי עזר חשוב לאיתור בעיות והפרעות שונות, ולהערכת התפקוד של איברים שונים בגוף. בדיקת אקו דופלר למשל היא בדיקה להערכה של תפקודו של שריר הלב, ושל זרימת הדם במסתמים. בדיקה זו יכולה לגלות מחלות שונות כגון אי ספיקת לב או מסתם, יתר לחץ דם ריאתי, פריקרדיטיס, קרדיומיופתיה, ועוד .

עילות תביעה בגין רשלנות רפואית בביצוע בדיקת אולטרה סאונד

• רשלנות  רפואית בפענוח תוצאות בדיקת האולטרה סאונד, וקבלת החלטות טיפוליות שגויות מסיבה זו.

• התעלמות מביצוע ואי הפניה לביצוע של בדיקת אולטרה סאונד

• ביצוע בדיקת אולטרה סאונד על ידי אדם שאינו מוכשר ואינו מיומן בכך.

• אי סקירה של איבר או חלק מהאיברים המיועדים לסקירה בבדיקת אולטרה סאונד.

• סקירה של האיבר הלא נכון בבדיקת אולטרה סאונד

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית בביצוע בדיקת אולטרה סאונד / אולטרסאונד:

ע"א 4960/04 סידי נ' שירותי בריאות כללית- המערער נולד בשנת 86 ועם היוולדו הסתבר כי הוא סובל מבעיות בריאותיות שונות הכוללות חסר כף יד ימין, ובעיות נשימה. בית המשפט המחוזי דחה את התביעה בגין רשלנות רפואית בהולדה בעוולה ומכאן הערעור. בטרם הולדת המערער עברה היולדת שתי הפלות ושני הריונות מוצלחים נוספים. בתחילת הריונה עם המערער סבלה היולדת מדלקות חוזרות בדרכי השתן וההריון הוגדר לאור הרקע הרפואי וגילה של היולדת כהריון בסיכון גבוה. האם עברה במהלך ההיריון דיקור מי שפיר, וחלבון עוברי והממצאים היו תקינים. כמו כן נעשו מספר בדיקות אולטרה סאונד שבעקבותיהן הודיעו ליולדת כי ההיריון והעובר תקינים לחלוטין, זאת בשעה שהעובר נולד עם בעיות ופגמים הכוללים בין היתר חסר בכף יד ימין. בית המשפט המחוזי קבע בערכאה הראשונה כי אין התרשלות במעשיהם של הרופאים משום שלא היו קיימות הנחיות ברורות בנוגע לבדיקת האולטרה סאונד אצל נשים הרות. משום שנקבע שאין התרשלות במעשי הרופאים, אין לפי בית המשפט, צורך לדון בסוגיה האם טוב היה מותו של המערער מחייו. בית המשפט העליון מקבל את הערעור. בית המשפט העליון מחזיר את הדיון למחוזי, והלה קובע שלא הייתה רשלנות ולא מדובר במצב שבו טוב מותו מחייו של הילד.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בביצוע בדיקות אולטרה סאונד, ניתן לצור קשר עם עו"ד  ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם