רשלנות רפואית ניתוח שלא הצליח, היא נושא המאמר שלהלן.
היינו רוצים להאמין שרופאים הם הסגן של בורא עולם, ולכן מעשה ידיהם הוא קסום. לצערנו ישנם מקרים לא מעטים בהם מעשה ידיהם של הרופאים הוא מקסם שווא. רופא מנתח שטוען שאין בניתוח סיכונים ואין אפשרות שהניתוח לא יצליח פותח לעצמו דלת רחבה לתביעות.
מקרי רשלנות רפואית ניתוח שלא הצליח
הפתגם אומר אין חכם כבעל ניסיון. לפני שמחליטים על ביצוע ניתוח כדאי לוודא עם המנתח כמה שנות ניסיון וכמה אחוזי הצלחה יש לו בביצוע הניתוח מהסוג שאותו אתם אמורים לעבור. כמו כן, כדאי לשאול אנשים נוספים שעברו את אותו ניתוח אצל המנתח האם הם היו מרוצים ממנו. חוות דעת שנייה לגבי הניתוח תוסיף בדרך כלל גם לביטחון שלכם בנוגע לצורך והחששות מהניתוח. יש לזכור כי גם לרופאים יש לעיתים שגיאות או טעויות במהלך ניתוח, אך לא כל טעות או שגיאה היא גם רשלנות רפואית.
עילות תביעה רשלנות רפואית ניתוח שלא הצליח
• היעדר אבחון, אבחון מאוחר, אבחון שגוי של הבעיה שבגינה נזקק המטופל לניתוח
• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל (ישנם יותר סיכויים שהניתוח ייכשל כאשר האדם מבוגר מאד, או שמדובר בתינוק בן יומו), מצב בריאותי (ככל שלאדם יש יותר מחלות רקע ישנו סיכוי גדול יותר שהניתוח לא יצליח), טיפול תרופתי (ישנם אנשים שמקבלים טיפול תרופתי שיש לו חשיבות מכרעת כשמדובר בניתוח), ועוד. כמו כן נדרשת פגישה עם הרופא המרדים לפני ביצוע הניתוח.
• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני.
• היעדר הסכמה מדעת
• ביצוע הניתוח בחוסר מיומנות, בחוסר מקצועיות, תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המידה שנקבעו במבחן הרופא הסביר
פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית ניתוח שלא הצליח
התובע, יליד 1930, שם לב שהוא גורר את רגלו הימנית. התובע פנה לד"ר רוזנברג שמצא שהתובע סובל משיתוק ספטי חלקי בארבע גפיים. בבדיקה נוספת, ולאחר שבוצע צילום MRI, אבחן הרופא כי המקור הוא בהיצרות של עמוד השדרה הצווארי, ולכן הפנה את התובע לניתוח בעמוד השדרה אצל מומחה מסוים. התובע בחר שלא לפנות אל אותו מומחה ופנה לרופא אחר. הרופא אבחן פריצת דיסק בין החוליות הרביעית והחמישית של הצוואר. כמו כן הוסיף שלתובע היצרות של עמוד השדרה מעל ומתחת לפריצת הדיסק. כמו כן מצא הרופא שלתובע החזרים ערים מאד שמראים על פגיעה בעמוד השדרה. התובע אושפז לקראת הניתוח בבית החולים. שעתיים אחרי הניתוח נמצא שאין תנועה בכף הרגל הימנית והמליץ על טיפול בסטרואידים. עם המלצה זו יצא התובע מבית החולים. לבסוף הסתבר כי מדובר בשבירה של הציר של אחת הלמינות, והלמינה שנפלה לחצה על עמוד השדרה. סיבוך זה של הניתוח שכיח. מצבו של התובע לא חזר להיות כפי שהיה גם אחרי ניתוח נוסף. בית המשפט פסק לתובע פיצויים בסך 600,000 ₪.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית ניתוח שלא הצליח, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון