במקרה של רשלנות רפואית בניתוח טריגר פינגר, ניתן לשקול אפשר להגשת תביעה. לשם כך יש לאסוף את כל החומר הרפואי ולפנות להתייעצות אצל מומחה כף יד אורטופד, אשר יעריך אם אכן הייתה רשלנות רפואית, ומהם הנזקים שנגרמו בעקבותיה מבחינת אחוזי נכות ויכולת לתפקד ולעבוד.
אצבע הדק ( trigger finger ) הוא כינוי לנעילה של האצבע במצב דמוי לחיצה על ההדק. מדובר בסוג של דלקת בגידים המכופפים של האצבעות. הפגיעה נגרמת עקב הפרעה במעבר הגיד בתעלה שלו. ישנם שני גידים לכל אצבע, חוץ מהאגודל לו יש רק גיד מכופף ארוך אחד. הגידים מחליקים בתוך תעלה הקשורה לעצמות האצבע במספר מקומות ( Pulleys , ונעים בכל כיפוף של האצבעות.
התעבות של הגיד או היצרות של התעלה בה הגיד עובר גורמת לכך שהגיד נתפס בתעלה ומחליק בקושי ולעיתים נתקע ואז האצבע "ננעלת" בדרך כלל בניסיון ליישור. המצב יכול להיות זמני או קבוע וברמת כאב משתנה. לעיתים יש צורך במניפולציה ידנית של האצבע על מנת לישרה. הסיבה לתופעה לא תמיד ידועה.
התופעה יכולה להופיע כתוצאה מתנועות חוזרות ונשנות של האצבעות, ממאמץ גדול של היד או כתוצאה ממחלות פרקים. התסמינים הם רגישות במגע מעל התעלה הראשונה של האצבע, כאב בעת כיפוף האצבע וקושי ביישורה, נפיחות ונוקשות באצבע. במצב מתקדם האצבע נתפסת בכיפוף. ישנן שתי דרכים עיקריות לטיפול: שמרנית (טיפול לא ניתוחי) וניתוחי.
ברוב המקרים הקלים הטיפול יהיה שמרני ויכלול מנוחה, תרופות אנטי דלקתיות, סד לאצבע, ריפוי בעיסוק והזרקת סטרואידים מקומית. ניתוח יומלץ במצבים קשים יותר או כאשר טיפול שמרני נכשל. לפני קבלת החלטה על ביצוע ניתוח, חשוב להתייעץ עם רופא המומחה בטיפול בבעיה, ולדון יחד איתו בסוגי הניתוחים השונים, היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם, ומידת התאמתו האישית של המטופל לניתוח.
להערכתך סיכוייך להגשת תביעת רשלנות רפואית על טריגר פינגר, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל