רשלנות רפואית פקקת Thrombosis היא נושא המאמר שלפנינו.
פקקת או Thrombosis היא מצב רפואי שבו קריש דם סותם את אספקת הדם לאזור שבו מופיע הקריש. פקקת יכולה להיווצר בעורקים ויכולה להיווצר בורידים. פקקת יכולה להיווצר בורידים שטחיים ובורידים עמוקים. פקקת בורידים עמוקים נקראת גם DVT. פקקת יכולה להיות מצב רפואי מסכן חיים גם אם היא מתרחשת ביד או ברגל. הסיבה לכך היא שהפקיק יכול להתנתק מהוריד ולהיסחף, ואז לגרום לתסחיף בריאה (PE), אוטם בשריר הלב (כאשר הפקיק יוצר חסימה בכלי הדם שמובילים דם ללב מתרחש מה שנקרא בפי הציבור התקף לב), או שבץ מוחי (כאשר הפקיק נסחף לעורק שמוביל דם למוח וחוסמת את אספקת הדם אליו).
מקרי רשלנות רפואית פקקת Thrombosis
ישנם גורמי סיכון שונים ורבים לפקקת. גורמי הסיכון הקלאסיים הם הטריאדה על שם וירכו: סטזיס, פגיעה בכלי הדם, וקרישיות יתר. דוגמאות לכך כוללות הפרעות בתפקודי קרישה כדוגמת מוטציה בפקטור V או בפרותרומבין, שבר עם פגיעה בכלי דם, או נסיעה במטוס במשך שעות ארוכות מבלי להזיז את הרגליים. חולים שנמצאים במצב שאינם יכולים לזוז (לדוגמא מונשמים ומורדמים) מקבלים באופן כמעט אוטומטי טיפול אנטי קרישתי גם אם אין להם גורמי סיכון, כדי למנוע יצירה של קרישי דם. גלולות למניעת היריון עם וללא תוספת של עישון מהוות גם כן גורם סיכון ליצירה של פקקת. הטיפול בפקקת משתנה לפי הגורם לה, מיקום הפקקת, וגורמים נלווים. נשים שחולות בפקקת נמצאות בסיכון מוגבר להפלה במהלך ההיריון, והריונן יוגדר כהריון בסיכון גבוה. התסמינים של פקקת יכולים להיות נפיחות ברגל, כאב ברגל שיכול להופיע גם בכף הרגל וגם בשוק, אדמומיות ושוק, כאב בשוק או בצוואר (כשהקריש נוצר בזרוע או בצוואר)
עילות תביעה בגין רשלנות רפואית פקקת Thrombosis
• היעדר אבחון, אבחון מאוחר, אבחון שגוי של הפקקת או גורמי הסיכון לפקקת
• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל, מין, מצב בריאותי (עישון, מחלת בכצ'ט, הפרעות בתפקודי קרישה, מעלים את הסיכון להתפתחות של פקקת), טיפול תרופתי (גלולות למניעת היריון ידועות כמעלות את הסיכון ליצירת קרישי דם), וכן נדרשת בדיקה גופנית, ועמידה על התסמינים המתוארים על ידי המטופל.
• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני או להחמיר את מצבו.
• אי הפניה לבדיקות כולל בדיקות דם (בדיקת D dimer בעלת סגוליות טובה לאבחון פקקת, וכן בדיקות גנטיות לאיתור הפרעות במערכת הקרישה), בדיקות הדמיה (CT חזה), וכן אולטרה סאונד דופלקס.
• רשלנות במתן תרופות מבחינת סוג ומינון ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתכשיר
• ביצוע הטיפול הרפואי בחוסר מיומנות, בחוסר מקצועיות, תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המבחן שנקבעו במבחן הרופא סביר
לשאלות בנושא רשלנות רפואית פקקת Thrombosis, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון