רשלנות רפואית אירוע מוחי אחרי צנתור לב

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

צנתור הוא הליך קרדיולוגי פולשני נפוץ לצורך אבחון וטיפול בבעיות המופיעות בכלי דם לבביים. עם ההתקדמות והשיפור ברפואה, הצנתור הפך היום לפרוצדורה יומיומית בבתי החולים בישראל. הסיכונים בצנתור הם נמוכים יחסית ורוב המטופלים עוברים את התהליך עוברים אותו ללא סיבוכים מיותרים. יחד עם זאת, אחד הסיכונים בצנתור הוא הסיכון ליצירת קרישי דם שיכולים לגרום להיווצרותו של אירוע מוחי. סיכון זה הוא כמובן גבוה יותר כאשר הצנתור אינו מבוצע על ידי קרדיולוג מצנתר מיומן, בעל הכשרה מתאימה. הכשרתו של הקרדיולוג המצנתר מתמקדת הן בפן הטכני של ההליך והן בקבלת ההחלטות המורכבות שיש לקבל בעת הליך הצנתור עצמו.

מקרי רשלנות רפואית אירוע מוחי אחרי צנתור לב

ראשית, הרופא המצנתר חייב בטרם הפרוצדורה להסביר למטופל מדוע עליו לעבור את הפרוצדורה אך יחד עם זאת גם אילו סיכונים טומנת בחובה הפרוצדורה. על המצנתר להסביר למטופל כי הצנתר הוא גוף זר ובתור שכזה יכולים להיווצר עליו קרישי דם שיכולים להיסחף במחזור הדם וכך לגרום בין היתר לאירוע מוחי.

עילות תביעה בין מקרי רשלנות רפואית אירוע מוחי אחרי צנתור לב

• העדר אבחון, אבחון מוטעה, אבחון שגוי, של מצבים במהלך הצנתור עצמו שמעלים את הסיכוי להיווצרותם של קרישי דם.

• היעדר הסכמה מדעת

• ביצוע הפרוצדורה בחוסר מקצועיות ובחוסר מיומנות תוך סטייה מחובת הזהירות ומאמות המידה שנקבעו במבחן הרופא הסביר

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שגרם לתובע נזק גופני או החמיר את מצבו

• בחירה בסוג תומכן ( סטנט) שמעלה את הסיכון ליצירת קרישי דם לאחר הצנתור. קיימים בשוק היום שני סוגים של תומכנים, מצופה ושאינו מצופה. בחינת ממצאים במחקרים על פני זמן העלתה כי ציפוי תרופה של הסטנט מעלה את ההסתברות להיווצרות של קרישי דם אחרי צנתור כמעט פי שניים- מ 0.7% ל- 1.2%

• אי הכנתו של המטופל לפני הליך הצנתור. על מנת למנוע סיבוכים אפשריים של קרישי דם במהלך צנתור טיפולי, מטופל החולה מספר שעות לפני ההליך עצמו בתרופות כגון פלביקס ואספירין שמטרתן לדלל את הדם ולמנוע את יצירת הקרישים. כמו כן גם במהלך הצנתור עצמו ניתן לחולה מדלל דם כגון הפרין כדי למנוע סיבוך זה.

• אי הקפדה על הוראות הטיפול לאחר הצנתור. מיד לאחר הצנתור מועבר המטופל להשגחה במחלקה. במחלקה יכול המטופל לאכול ולשתות, יחד עם זאת בעת ההשגחה אסור למטופל להרים את הרגל המצונתרת או את ראשה. איסור זה נובע מכך שהרמה של הרגל המצונתרת או של הראש מעלה את הסיכון להיווצרותם של קרישי דם. כמו כן עם ייתכן המשך טיפול במדללי דם גם לאחר שחרור החולה לביתו.

לשאלות בנושא אירוע מוחי אחרי צנתור לב, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם