שבץ מוחי- רשלנות רפואית?

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850




מהו שבץ מוחי?

שבץ(CVA,stroke)- הינו מקרה של פגיעה באספקת הדם לחלק מסוים במוח, חמצן וגלוקוז אינם יכולים להגיע לאזור הפגוע, הדבר מביא "להרעבה" ומוות של התאים.

פגיעה בזרימת הדם יכולה להיגרם ממספר גורמים:

-היצרות עורקית(אוטם לקונרי)- חסימה של עורקיק יחיד, יכולה לגרום למוות של רקמת מוח מזערית.

-"התקשות עורקית"(טרשת העורקים)- עורקים המובילים דם למוח מתקשים ונהיים צרים יותר, עקב פגיעות טרשתיות ( פלאק, כולסטרול), אלו יכולות להתנתק מדופן כלי הדם להיסחף למוח, ולגרום לאטימה של חלקים נרחבים הגורמים לתסמינים מרובים.

-תסחיף למוח מהלב- במצבים מסוימים קריש דם שנוצר בלב, עלול להתנתק מדופן הלב, להגיע למוח ולגרום לשבץ.

-דימום מוחי(דימום לתוך רקמת המוח)-נגרם כתוצאה מפקיעת כלי דם המדמם לרקמה הסובבת אותו. הסיבה השכיחה ביותר לדימום תוך מוחי היא לחץ דם גבוה שלא מאוזן היטב, מפרצות שעלולות להיקרע ומבנה עורקי-ורידי לא נורמאלי שמביא לאוסף כלי דם שבריריים שעלולים לדמם.

גורמי הסיכון השכיחים ביותר להתפתחות אירוע מוחי הם:

-לחץ דם גבוה.

-כולסטרול גבוה.

-עישון.

-סוכרת

-גיל מבוגר.

-טיפול לא נכון במדללי דם (דימום מוחי).

כאשר תאי המוח מפסיקים לקבל את אספקת החמצן, הם מפסיקים לבצע את פעולתם הנורמאלית. תסמינים המלווים את האירוע המוחי תלויים באזור שנפגע, ובכמות הרקמה שניזוקה.

אירועי מוח "קטנים" יכולים להיות ללא תסמינים לחלוטין, בעוד אירועים "גדולים" יותר יגרמו לפגיעה קשה בתפקוד.

-תחושת נימול או חולשה פתאומית של הפנים, יד, רגל, במיוחד בצד אחד של הגוף. איבוד של תנועה רצוניתתחושה יכולה להיות מוחלטת או חלקית. תחושת "עקצוץ" יכולה ללוות את הצד שנפגע.

-בלבול פתאומי או בעיה בדיבור או הבנה. לפעמים חולשה של שרירי הפנים יכולה לגרום ל"ריור".

– הפרעות ראיה, בעין אחת או בשתיהן.

-בעיה פתאומית בהליכה,יציבה או קואורדינציה.סחרחורת.

-כאב ראש חד ופתאומי, ללא סיבה ידועה.

מתברר כי הן בקרב האוכלוסייה והן בקרב הרופאים קיימת מודעות נמוכה למדי באשר לגורמי הסיכון להתפתחות אירוע מוחי וכן באשר לסימנים אשר מעידים על התפתחות אירוע מוחי.

 

לגורם הזמן בטיפול בשבץ מוחי (אירוע מוחי) יש חשיבות עצומה – כאשר מתגלים הסימנים הראשונים לאירוע מוחי במידה והאדם מגיע בתוך שלוש שעות לטיפול בבית חולים ומאובחן כראוי ניתן לטפל בו בטיפול תרופתי אשר ממיס את הקריש ובתוך כשש שעות ניתן לעבור צנתור דחוף אשר יפתח כלי דם חסום.

 

במידה ורופא אינו מאבחן חשד לאירוע מוחי על אף קיומם של סימנים מחשידים ובפרט כאשר קיימים גורמי רקע דוגמת יתר לחץ דם או עודף שומנים בדם הרי שיתכן ויגרם למטופל נזק חמור ורב בשל חוסר טיפול במועד. במקרה שכזה יש מקום לבחון אם הטיפול אשר קיבל המטופל הינו סביר ואם אין בטיפול משום רשלנות רפואית.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם