שכר טירחה – רשלנות רפואית- שכר טרחה

שכר טרחה בתיקי רשלנות רפואית הינו נושא עליו אנו נשאלים תדירות.

באופן כללי נושא קביעת שכר הטרחה בין עורכי הדין לצדדים נתון למשא ומתן ביניהם. יחד עם זאת, במקרים מסוימים מצא המחוקק לנכון להתערב בחופש המוקנה להם. דוגמא אחת לכך, היא כמובן הדוגמא הידועה של המשפט הפלילי. במשפט הפלילי לדוגמא אוסר המחוקק על הצדדים להתנות את שכר הטרחה בהצלחתה של התביעה. בתחומי משפט אחרים, חוק לשכת עורכי הדין מסמיך את המועצה הארצית של הלשכה לקבוע באישורו של שר המשפטים תעריף מינימלי כשכר טרחה בעד שירותי עריכת הדין, שהוא המלצה לחברי הלשכה אך אינו מחייב אותם. חשוב לציין כי בניגוד לדוגמא לחוק הפלילי, בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית נהוג בדרך כלל לכרוך את שכר הטרחה באחוזי ההצלחה של התביעה.

החוק מסמיך גם את שר המשפטים לקבוע בתקנות סוגי שירותים שיש לקבוע עבורם תעריף מקסימאלי לשכר טרחה, ואם כך קבע אזי תקבע המועצה הארצית של הלשכה תעריף באישור שר המשפטים. אחד התחומים בהם הלשכה אכן החליטה לקבוע תעריף שכר טרחה מינימאלי מומלץ הוא דיני נזיקין. שכר הטרחה המינימאלי של הלשכה חל גם על תביעות רשלנות רפואית. בתעריף המומלץ קיים יחס הפוך בין סכום התביעה ושיעור שכר הטרחה: באופן זה, ככל שהסכום הנפסק גבוה יותר, כך השיעור שנגזר מהסכום שנפסק לאחר ניכוי גמלאות המוסד לביטוח לאומי נמוך יותר.  

שכר טרחה ברשלנות רפואית הוא בדרך כלל אחוז מסוים מסכום הפיצוי שנפסק. במשרדים המובילים בארץ בתחום רשלנות רפואית, בדרך כלל מדובר על שכר טרחה שהוא בין 25% ל-30% פלוס מע"מ מסך הפיצוי שהתקבל.

יש לציין שלא כל סכום שכר טרחה רשלנות רפואית, יוצא מכיסו של התובע, שכן בד"כ הצד השני שאותו תבענו משתתף בחלק מתשלום שכר הטרחה ( בערך; 17.5% פלוס מהפיצוי משולם ע"י הנתבע) כך שבפועל שכר טרחה ברשלנות רפואית אותו משלם התובע לעורך דינו הינו נמוך מהאחוזים שסוכמו).

להלן דוגמא להבהרה:

אם סיכמת עם עורך דינך על שכר טרחה של 30% פלוס מע"מ והפיצוי נטו שנפסק לך בפשרה או בפס"ד הוא מיליון ש"ח, אז זה מה שיקרה:

1,000,000  פיצוי נטו

+

203,000  שכר טרחת שמשולם ע"י הנתבעים בגובה שבע עשרה וחצי אחוז פלוס מע"מ

=

1,203,000 סה"כ פיצוי ברוטו

מתוך הסכום הפיצוי הברוטו הנ"ל עורך הדין שלך ייקח 30 אחוז פלוס מע"מ כפי שסיכמתם דהיינו 418,644 ש"ח

ולך יישאר 784,356 ש"ח

לשאלות נוספות בנושא שכר טרחה רשלנות רפואית, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם