סרטן הלדן (הנרתיק) – רשלנות רפואית

 

כאשר ישנו איחור בגילוי של סרטן הנרתיק, יש לשקול הגשת תביעת רשלנות רפואית. לשם כך יש לפנות תחילה אל עורך דין לרשלנות רפואית, אשר יבצע איסוף של כל התיקים הרפואיים שלך מהמוסדות הרלבנטיים ולאחר קבלתם יפנה להתייעצות אצל גניקולוג או אונקולוג אשר יעריכו אם אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית.

אם אכן מדובר ברשלנות לדעתם, יש צורך שיכינו חוות דעת רפואית אשר בה יפורט מה הייתה הרשלנות ואילו נזקים נגרמו כתוצאה ממנה. חוו"ד זאת מצורפת אל כתב התביעה.

סרטן הלדן (הנרתיק), הוא סוג נדיר של סרטן בנשים, מדובר במחלה בה תאים ממאירים (סרטניים) מופיעים ברקמות הלדן. הלדן הינו המעבר בין הרחם לחוץ, דרכו עובר דם הווסת בעת המחזור החודשי והתינוק בשעת הלידה. הוא קרוי גם תעלת הלידה. הלדן מחבר את צוואר הרחם (פתח הרחם) אל העריה (קפלי העור סביב פתח הנרתיק).

נשים צעירות שאמותיהן נטלו DES (דיאתילסטילבסטרול) בצעירותן הן בסיכון מוגבר להופעת סרטן בלוטי של הלדן. תרופה זו ניתנה לנשים הרות בשנים 1945-1970 כ"תמיכה" בהריון, על מנת למנוע הפלות.

 

כאשר מגיעים אל רופא עם תסמינים רלבנטיים, הוא אמור לבצע מספר בדיקות על מנת לאבחן אם אכן מדובר בסרטן. הבדיקה תתחיל בד"כ בבדיקה גניקולוגית רגילה. הוא ימשש ויבדוק האם קיימים גושים חשודים. בהמשך הוא יבצע משטח מצוואר הרחם והנרתיק (PAP). באמצעות מטוש, מברשת או מקלון עץ הוא יאסוף תאים מהלדן וצוואר הרחם וישלח אותם לבדיקה תחת מיקרוסקופ. בדיקה זו אינה כרוכה בכאב.

אם מתגלים תאים חריגים, ייקח הרופא דגימת רקמה מהנרתיק (ביופסיה) וישלח אותה לבדיקה מיקרוסקופית, על מנת לזהות תאים ממאירים. ייתכן ויבצע בדיקת אולטרסאונד של שאר אברי האגן, או צילום חזה, כדי לוודא שהגידול לא התפשט לאברים אחרים.

סיכויי ההחלמה (הפרוגנוזה) ואפשרויות הטיפול תלויים בשלב בו מתגלה הגידול (האם הוא מוגבל ללדן או האם התפשט לאזורים אחרים) ובמצב בריאותה הכולל של החולה.

אפשרויות הטיפול

קיים טיפול לכל חולה הסובלת מסרטן הלדן. קיימים שלושה סוגי טיפולים:

• ניתוחי: כריתת הגידול בניתוח

• קרינתי: שימוש בקרינת רנטגן במינון גבוה על מנת להרוג תאים ממאירים ולצמק את הגידול

• כימי: שימוש בתרופות על מנת להרוג תאי גידול

הגישה הניתוחית היא השכיחה ביותר לטיפול בסרטן הלדן בכל שלביו. הגידול יסולק באחת השיטות הבאות:

• טיפול בלייזר משתמש בקרן אור צרה על מנת להרוג תאי גידול. ניתן לטפל בו בגידולים בשלב 0.

• כריתה מקומית נרחבת מסלקת את הגידול ואת הרקמה הבריאה סביבו. לעיתים תזדקק החולה להשתלת עור מחלקה אחר בגוף על מנת לתקן את הנרתיק לאחר כריתת הגידול.

• כריתה מלאה של הנרתיק. לעיתים כאשר הגידול התפשט אל מחוץ ללדן, משלבים כריתת נרתיק עם כריתה של הרחם, השחלות והחצוצרות (כריתת רחם רדיקאלית) ובלוטות לימפה אגניות.

• אם הגידול התפשט מעבר לגבולות הלדן והאברים הגניקולוגיים האחרים, צריך לעיתים לכרות את חלקו התחתון של המעי הגס או של שלפוחית השתן יחד עם הנרתיק, צוואר הרחם והרחם (ניתוח הנקרא אקסאנטרציה אגנית).

לעיתים יש צורך בהשתלת עור מאזור אחר בגוף ובכירורגיה פלסטית על מנת ליצור נרתיק חדש לאחר הניתוחים הללו.

טיפול קרינתי משתמש בקרני רנטגן בעוצמה גבוהה על מנת להרוג תאים סרטניים ולצמק גידולים. הקרינה יכולה להיות חיצונית, ממכשיר חיצוני, או פנימית, כאשר חומרים המכילים קרינה מוחדרים באמצעות צינורות פלסטיק לאזור בו מצויים תאי הגידול. טיפול קרינתי עשוי לשמש לבדו או בנוסף לטיפול הניתוחי.

טיפול כימי (כימותיראפיה) מתבסס על תרופות המשמשות להרס תאי גידול. התרופות ניתנות דרך הפה או דרך הווריד או השריר (בעירוי או בזריקה). כימותיראפיה קרויה טיפול סיסטמי (מערכתי) משום שהתרופה נכנסת לזרם הדם, עוברת דרך הגוף כולו וכך יכולה להרוג תאי גידול בכל המערכות. ניתן גם להחדיר תרופות כימיות ישירות לתוך הנרתיק, שיטה הקרויה כימותירפיה תוך-לדנית

 

לשאלות או להערכת סיכוייך להגשת תביעת רשלנות רפואית בגין איחור באבחון סרטן הנרתיק, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם