רשלנות רפואית במרכז רפואי בי"ח רבין- בית חולים רבין

רשלנות רפואית במרכז רפואי בי"ח רבין

הפרוצדורות הרפואיות המסובכות ביותר, החולים הקשים ביותר, מצבי החירום המורכבים ביותר, כל אלו נמצאים בבתי החולים, ומסיבה זו חלק ניכר מהרשלנות הרפואית מתבצעת בין כותלי בתי החולים השונים במדינת ישראל. רשלנות רפואית בבית חולים מרגיזה מאד משום שהמטופלים סומכים את ידיהם על מי שהם מאמינים כי ייתן להם את הטיפול הטוב ביותר.

תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים רבין

כל בית חולים בישראל עשוי להיות שייך לגוף אחר. אחד הגופים שבבעלותם בתי חולים הוא קופת חולים. כאשר בית החולים נמצא בבעלותה של קופת חולים תביעת הרשלנות הרפואית תוגש נגד קופת החולים שהיא בעליו, מכוח עיקרון הכיס העמוק. קרי, הגורם שממנו יכול הניזוק להיפרע. יש פעמים בהם הטיפול הרפואי משולב בין בית החולים וקופת החולים. במקרים כאלו לדוגמא הטיפול הרפואי מתחיל בבית החולים וממשיך אצל רופא המשפחה. במקרים מסוג זה ניתן לתבוע הן את קופת החולים והן את בית החולים.

מקרים נפוצים של תביעות רשלנות נגד בית חולים רבין

חלק ניכר מתביעות הרשלנות המוגשות נגד בתי חולים עוסקות ברשלנות בניתוח. חלקן עוסקות בהעדר הסכמה מדעת לניתוח המתבטא בהעדר מתן הסבר ראוי למטופל, או בהעדר הצגתן של אלטרנטיבות לטיפול החודרני. חלק אחר מהתביעות עוסקות ברשלנות באבחון, שגרמה לדוגמא לניתוח שלא לצורך, או למניעת טיפול רפואי בשל אבחון שגוי. סוג אחר של תביעות רשלנות רפואית נפוצות נגד בתי חולים עוסק ברשלנות בלידה, זאת משום שהרוב המוחלט של הלידות בישראל מבוצע בבתי החולים. חלק מהתביעות עוסקות בנזקים קלים וחלקן בקשים יותר כגון שיתוק מוחין. חשוב לציין כי משכה של תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים עלול להיות ארוך מאד ובדרך כלל יכול להיות מדובר על מספר שנים.

עילות לתביעת בית חולים בגין רשלנות רפואית של בי"ח רבין

• העדר אבחון, אבחון שגוי ו/או אבחון מאוחר של מחלות או הפרעות שונות. אוטם בשריר הלב (התקף לב) הוא בעיה המאובחנת פעמים רבות רק בבית החולים. העדר אבחון, אבחון שגוי, או אבחון מאוחר של אוטם עלול לגרום לנזק בלתי הפיך ללב.

• הפרת חובת סודיות רפואית. בחוק קבועים מספר מקרים ספציפיים בהם חייב בית החולים למסור מידע על מטופל.

• אובדן רשומות רפואיות. החוק במדינת ישראל מחייב את הרופאים לתעד את המצב הרפואי של המטופל, את ההמלצות הטיפוליות להמשך, ואת הטיפול שקיבל במסגרת שהייתו בבית החולים.

• אי עמידה בדרישת ההסכמה מדעת. על מנת שפרוצדורות שונות בבית החולים יתבצעו בצורה חוקית ותקינה על בית החולים קיימת חובה לעמוד בדרישת ההסכמה מדעת.

פסק דין- פסקי דין- רשלנות רפואית בי"ח מרכז רפואי רבין / בלינסון

תא (י-ם) 6478/04 פלוני נ' מרכז רפואי רבין- ביהמ"ש קבע שהרופא התרשל מפני שלא הזהיר את התובע מפני סכנות העישון, חרף החשד למחלת כלי דם. אילו הייתה ניתנת האזהרה, שהרופא אף התרשל בחובתו לתעדה, היה התובע מפסיק לעשן.

 

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם