ישנן תביעות רשלנות רפואית שהוגשו בגין איחור באבחון או בטיפול באוטם ריאתי. לשאלות בנושא, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה משמאל.
רוב מקרי האוטם הריאתי מתרחשים כתוצאה מקריש דם הצף לו באופן חופשי. במקרים פחות שכיחים, נוכחות של קריש דם בריאות עצמן עלול להוביל לאוטם ריאתי. סוגים שונים של חומרים עלולים ליצור תסחיפים אשר יובילו לאוטם ריאתי ובניהם: שומן, גרורות, תסחיף ספטי, אוויר וחומרים זרים המוזרקים לתוך הדם.
גודל התסחיף הריאתי הוא זה אשר קובע באילו כלי דם ריאתיים הוא יעצר. לאחר שהתסחיף נעצר, הוא מוביל לחסימת כלי הדם ומקטין את זרימת הדם לאותו אזור. במקרה של חסימה מסיבית של כלי דם בריאות , הדבר עלול להוביל למאמץ מוגבר של החדר הימיני של הלב וכתוצאה מכך לכשלון לב ימיני. אצל ילדים עם אוטם ריאתי, לרוב יהיו מחלות רקע לא פשוטות אשר מעלות את הסיכון להתרחשות של תסחיף ראיתי ואוטם ריאתי, כגון: סרטן, תסמונת נפרוטית, כימותרפיה, אנמיה חרמשית ודלקת של כלי הדם. התסמינים של אוטם ריאתי לכלול כאב חזה, קוצר נשימה, דופק גבוה, חום בינוני, הצטברות נוזלים בריאות, שיעול פרודוקטיבי, ירידה בלחץ דם, נפיחות ברגליים , חולשה וחוסר שקט.
מקרי רשלנות רפואית – אוטם ריאתי
אוטם ריאתי יכול לעבור בצורה שקטה וללא תסמינים קליניים כלל או תסמינים קטנים כמו קוצר נשימה או כאב קל בחזה שיחלפו כלעומת שבאו. במקרים אחרים, לעומת זאת, התסמינים יכולים להיות חמורים יותר ולהוביל לעלייה מוגברת של הלחץ הריאתי, כשלון לב ימני ובמקרים מסויימים, אף למוות.
עילות לתביעה ברשלנות אוטם ריאתי
– אבחון בשלב מאוחר יותר של והתדרדרות של המצב הריאתי וכתוצאה מכך הופעת סיבוכים כגון בצקות ברגליים, כבד מוגדל ווורידי צוואר בולטים.
– ביצוע אנמנזה חלקית או לא נכונה וחוסר תשומת לב לתסמינים ראשוניים להתפתחות המחלה.
– התרשלנות רפואית בעת בביצוע פעולה אבחנתית או טיפולית לזיהוי כלי דם חסומים או פתיחתם.
– רשלנות בחוסר מתן תרופות לדילול לדם לחולים בסיכון לתסחיפים ריאתיים ולאוטם ראיתי, למשל חולים עם פקקת של הוורידיפ ברגליים.
לשאלות על רשלנות רפואית בנושא אוטם ריאתי ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה מופיעים בראש העמוד משמאל.