רשלנות רפואית אוטם ריאתי (pulmonary infarct)
אוטם ריאתי הוא חסימה של אחד מהעורקים הנצאים בריאות. אוטם ראיתי הוא שכיח כאשר כאשר יש האטה במחזור הדם וכתוצאה מכך עלייה בלחץ הדם במחזור הדם בריאות,למשל גודש ריאתי כרוני בורידים.
תחת התנאים הללו,כאשר ענף אחד מעורקי הריאה נחסם,ישנו אזור בריאות שלא מקבל מספיק דם או לא מקבל דם בכלל.ישנם מספר סיבות עיקריות אשר דרך זרם הדם לריאות וחוסם את עורק הריאות.תסחיף ריאתי בדרך כלל יכול להגיע מהורידים העמוקים של הרגליים,לרוב במצבים פוסט-ניתוחים.
האבחנה של האוטם הריאתי מתבססת על ממצאים קליניים עם שילוב של ממצאי מעבדה והממצאי הדמייה,לרוב עם CT pulmionary angiography. טיפול נעשה לרוב עם נוגדי קרישה,כולל היפרין וקומדין.לפעמים ובמצבים קשים יותר תתדרש פעולה ניתוחית כזאת או אחרת.התמונה הקלינית המקרה של אוטם ריאתי כוללת קוצר נשימה ,עלייה בקצב הלב, כאב חזה, שיעול שלעיתים יכול להופיע עם דם.במקרים חמורים יותר יכול להופיע גם כיחלון.
רשלנות רפואית- אוטם ריאתי
אבחנת אוטם ריאתי היא לעיתים לא פשוטה.האוטם הריאתי לפעמים יכול הופיע עם תמונה קלינית לא ברורה וללא עדויות קלינית רבות או בכלל בבדיקות המעבדה או ההדמייה ,ולכן ישנה חשיבות גבוהה למקצועיות ,לאבחנה,ולטיפול של אוטם ריאתי.במקרים של רשלנות רפואית במקרה של אוטם רפואי וחוסר יכולת לזהות את האוטם או לחילופין אבחון ממחלה אחרת וטיפול לא מתאים עלולים להוליך לשורה של סיבוכים החל מכשלון לב,לחץ דם ריאתי,כשלון ריאות, ולעיתים גם למוות פתאומי.
פסק דין רשלנות רפואית-אוטם ריאתי
בת"א 4563/03 דן בית המשפט בנזק שנגרם עקב תסחיף ריאתי.אדם שעבר ניתוח שיגרתי ברגליו.בסיום הניתוח הוא להחל להרגיש כאבים מלווים בנפילות בכפות רגליו.אורטופד שראה אותו התריע על אפשרות שמדובר בקריש דם מסוכן.לאחר ביצוע בדיקת רופא,קבע הרופא כי אין מדובר בקריש דם. כעבור מספר שעות,אושפז התובע בשנית כאשר הוא מאובחן כסובל מתסחיף ריאתי.
עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית אוטם ריאתי:
– אבחון שגוי של ראשונית מדומה ואבחון בשלב מאוחר מדי.
– פעולות ומחדלים רשלניים שתוצאתם תוביל להפסקת הטיפול,עיכוב הטיפול,ביצוע פעולה רפואית לקויה או לא
מתאימה שגרמה להחמרת המצב הרפואי של המטופל וגרימה לנזק גופני נוסף.
– אנמזנה שנלקחה בצורה חלקית או לא מקצועית לגבי פעולות כירורגיות רלוונטיות בעבר או מחלות רלוונטיות באזור
המעיים,וכול מיני גורמי סיכון רלוונטיות כולל מחלות לב ומחלות גנטיות משפחתיות.
– אי הפניה לבדיקות מתאימות ובזמן המתאים לדוגמת בדיקות הדמיה(רנטגן או CT ).
לשאלות בנושא רשלנות רפואית בנושא אוטם ריאתי, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל.