רשלנות רפואית בטיפול בהפרעת/ התקף חרדה הוא נושא ידוע.
המונח הפרעת חרדה מתייחס לקבוצת הפרעות שגורמת למטופלים לחוות תחושה עזה של חרדה שפוגעת ביכולתו של המטופל לתפקד באופן נורמלי. ישנן חרדות כלליות וישנן חרדות מגורמים ספציפיים- חרדת בחינות, חרדת טיסות ועוד. התקף חרדה או התקף פניקה מאופיין בהופעת חרדה בעוצמה גבוהה לעיתים עד כדי שיתוק. להתקף ישנם מאפיינים פיזיולוגיים, רגשיים והתנהגותיים.
רשלנות רפואית באבחון הפרעת חרדה
חרדה יכולה להיות בעיה בפני עצמה אולם היא יכולה להופיע גם כסימפטום של בעיות פיזיולוגיות אחרות. בדומה המאפיינים הפיזיולוגיים של התקף חרדה יכולים להופיע גם בעטיין של בעיות פיזיולוגיות אחרות, עובדה שיכולה לפעמים לעכב את זמן האבחון של הבעיה. לכן אבחון התקף חרדה חייב להיעשות בזהירות רבה ובחלק מהמקרים גם בצמוד לביצוע בדיקות פיזיולוגיות אחרות על מנת לשלול בעיה אפשרית אחרת. דופק מהיר ולעיתים אף מהיר מאד אומנם נפוץ בהתקף חרדה אולם הוא גם יכול להצביע על אוטם בשריר הלב, הפרעות קצב, אנמיה, בעיות בבלוטת התריס, גידול בבלוטת האדרנל ועוד. מאידך חרדה עלולה להיות סימן לבעיות בבלוטת האדרנל, אוטם בשריר הלב, הפרעות קצב ועוד כאשר במקרים מעין אלו תחושות החרדה עלולות להיות סימן מקדים לבעיה. כאשר החרדה היא סימפטום של הבעיה הגופנית הטיפול בבעיה הגופנית יכול להסדיר את בעיית החרדה.
רשלנות רפואית בטיפול בהפרעת חרדה
הטיפול בהפרעות חרדה יכול להשתנות מטיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול בביו פידבק וטיפול תרופתי בסוגי תרופות שונים. לא פעם יהיה צורך בשילוב בין סוגי הטיפול השונים. סוג הטיפול המתאים ייקבע גם לפי הפרעת החרדה ממנה סובל המטופל. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מיועד על מנת לשנות את דפוסי החשיבה כדי להתמודד עם הפחד בצורה יעילה יותר. טיפול מסוג זה יכול להיות יעיל במקרים של חרדות ממצבים ספציפיים. התרופות המקובלות לטיפול בהפרעת חרדה הן תרופות ממשפחת מעכבי ספיגת הסרוטנין (SSRI ) ותרופות ממשפחת הבנדזואפינים. השפעת התרופות יכולה להשתנות בהתאם למשפחת התרופות. חסרונן הגדול של התרופות ממשפחת הבנדזואפינים הוא בפוטנציאל ההתמכרות שלהם ולכן לטווח הארוך נעשה שימוש בתרופות ה SSRI. ברם במקביל לטיפול התרופתי ייעשה ניסיון טיפולי בשיטות נוספות על מנת להקנות למטופל דרכי התמודדות נוספות עם ההפרעה.
תביעה- רשלנות רפואית- התקף חרדה/ הפרעת חרדה
תביעה בנושא רשלנות רפואית והפרעת חרדה הוגשה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה נגד בית החולים הלל יפה בחדרה וקופת חולים לאומית. לפי כתב התביעה, צעירה בת 34 התלוננה לרופאים המטפלים בה על כאבים בחזה אולם אלו התייחסו לכאבים ולתופעות אחרות מהם סבלה כסימפטומים של הפרעת חרדה על אף שמדובר גם בסימנים מוקדמים לאוטם בשריר הלב. הצעירה הוכנסה לצנתור דחוף רק לאחר שנגרם לשריר הלב נזק בלתי הפיך.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית בהפרעת/ התקף חרדה ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון.