פונים אלינו גולשים לא מעטים בשאלות על רשלנות רפואית לכאורה שנגרמה להם בזמן שיקום אורטופדי. אם גם לכם שאלות בנושא, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה משמאל.
שיקום אורטופדי הוא סוג של תרפיה אשר מטפלת בסוגים רבים תנאים אשר משפיעים על המערכת השילדית ועל מערכת השרירים. תרפיה גופנית בשיקום אורטופדי מונהגת באמצעות פיקוח של אחד על אחד בין המטפל למטופל, בכדי לשפר את הצרכים של החולה. תרפיסטים פזיולוגים מאומנים בכדי לטפל בכלל הגוף. אורך הטיפול תלוי מאוד בחומרת הפציעה. שיקום אורטופדי לעיתים מצריך עזרה פוסט-ניתוחית בתהליך ההחלמה עבור חולים אשר עברו תאונות.
תחילת השיקום האורטופדי מתחיל מהביקורים הראשונים של החולה במרכז השיקום בכדי להעריך את טווח התנועה, את יכולת היציבות, וכמה היא או הוא יכולים לתפקד בזמן תנועה. המטפל ינהל שיחה ראשונית עם המטופל על רמת הכאב שהוא חווה, וינסה להעריך את רמת החוזק של האזור שנפגע. לאחר שהוא יסיים את ההערכה וביחד עם כל המידע שאסף, יגש המשקם האורטופדי לבניית תוכנית אישית על פי צרכים אישיים של החולה, ולאחר מכן יחל המטופל את תהליך השיקום.
באופן ממוצע כל פגישה בין המטפל למטופל אורכת בין חצי שעה לשעה. הפגישות הללו כוללות בין השאר מתיחות, תרפיה ידנית ותרגילים, כמו כן גם חינוך והסבר למטופל על מצבו החדש.
בנוסף בחלק ממרכזי השיקום האורטופדי קיים שימוש באמצעים מודרנים שונים שנועדו לקדם את השיקום של המטופל ובניהם מעבדה לאבחון אלקטרופיזיולוגי, מעבדה לחישוב ביולוגי ועוד.
הטיפולים בשיקום בעמוד השדרה כוללים תרגילים אקטיבים שונים אשר תפקידם לשפר את התפקוד הכללי. כל מטופל, לאחר שיעבור בדיקה גופנית, יחל בתוכנית טיפול אישית הכוללת מספר שיטות טיפול ובניהם: שימוש בלייזר ובאלקטרודות, טיפול ברקמה עדינה,טיפול אקטיבי, וטיפול מנואלי.
הטיפול ברקמה רכה כולל עיסוי להקלת על כאבים שהמקור שלהם הוא רקמה רכה, לדוגמת גידים או רצועות. הטיפול האקטיבי משלב תרגילי שונים בדרגות קושי שונות בכדי להפעיל ולחזק את מערכת התנועה. טיפול בשיטת מקנזי עובדת על העקרון של שחרור כאב המתרחש בשעת ביצוע תנועה או תנוחה מסויימת, מתוך כוונה שחזרה על פעולה כזו לאורך זמן תוביל דווקא להפחתת הכאב. השיקום על פי שיטת מיתלנד מחפשת את זיהוי מקור הכאב, ולאחר מכן על ביצוע תנועות פאסיביות בצורה הדרגתית מתנועה קטנה לתנועה גדולה.
בכדי לבחון אם הייתה רשלנות רפואית בזמן טיפול אורטופדי, יש לאסוף את כל התיק הרפואי מהמוסד הרלבנטי ולהיוועץ ברופא מומחה לשיקום אורטופדי, אשר יקבע אם לדעתו הייתה רשלנות רפואית בטיפול ומהו הנזק שנגרם.
אם התשובה של המומחה היא חיובית- ניתן להתקדם הלאה להגשת תביעת רשלנות רפואית.
לשאלות בנושא- צרו קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל.