רשלנות רפואית- עורק התרדמה / קרוטיס

רשלנות רפואית עורק התרדמה  / קרוטיס הוא הנושא הבא.

עורק התרדמה או קרוטיס, הוא עורק בעל תפקיד חשוב ביותר משום שהוא אחראי על זרימת הדם לראש ולמוח, חסימה או פגיעה ב-עורק התרדמה, יכולה להיות בעלת משמעות בלתי הפיכה לתפקוד המוחי שלנו. ה-קרוטיס הוא מיקום נוח מאד להרגיש את הדופק משום שלחץ הדם המינימאלי הדרוש להרגשת הדופק ב-קרוטיס הוא 60. איוושה על פני עורקי הקרוטיס יכולה להעיד על בעיה.

מקרי רשלנות רפואית עורק התרדמה / קרוטיס

עם השנים יכולות להופיע חסימות והיצרויות בעורק התרדמה, שמשמעותן יכולה להיות אירוע מוחי, בגלל חסימה של מעבר דם למוח, הרבה פעמים בגלל טרשת עורקים). עורק התרדמה יכול גם להיפגע בניתוח או בפרוצדורות רפואיות אחרות. לדוגמא, החשש מתסחיף בעורק התרדמה וחסימת זרימת הדם למוח היא הסיבה מדוע אחרי צנתור נדרש החולה להישאר מספר שעות במיטה.

עילות תביעה רשלנות רפואית עורק התרדמה / קרוטיס

• היעדר אבחון, אבחון מאוחר, אבחון שגוי של בעיה ב-עורק התרדמה

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל (טרשת עורקים היא בדרך כלל מחלה של הגיל המבוגר), מחלות רקע (עישון, יתר לחץ דם, השמנת יתר, מחלת לב איסכמית, הפרעה בשומני הדם, סוכרת לא מאוזנת, כולם גורמי סיכון לטרשת עורקים), טיפול תרופתי (ישנו טיפול תרופתי שיכול לסייע להאט את התקדמות המחלה והמטופל חייב להקפיד לקחת אותו).

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני.

• אי הפניה לביצוע בדיקות הכוללות בדיקות דם, ובדיקת דופלר לבדיקת הזרימה בעורק הקרוטיד.

• רשלנות רפואית במתן תרופות מבחינת סוג ומינון ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתכשיר

• היעדר הסכמה מדעת לביצוע ניתוח בעורק התרדמה

רשלנות רפואית- עורק התרדמה / קרוטיס

ת"א (ב"ש) 700/86 דניס נ' קליפורד- ד"ר קליפורד היה רופא שיניים, מתנדב מאנגליה שידע אנגלית בלבד. התובעת הייתה בת 5 כשהגיעה עם אמה לביקור אצל רופא השיניים, כדי להמשיך טיפול שהתחילו בו קודם. הרופא רצה לתת לילדה זריקת אלחוש מקומי. הוא פתח את לסתה של הילדה, הרחיב את המפתח שבין הלסתות, ונתן במהירות את הזריקה לילדה. הוא שלח את הילדה להצטלם בחדר אחר. מהר מאד הילדה איבדה שליטה על הסוגרים, צד שמאל שלה לא תפקד, והיא החלה לפרכס. האם שלחה את הסייעת לקרוא לרופא אך זה מיאן להגיע. כשהגיע הרופא לבסוף הייתה הילדה במצב של נמנום, אישון אחד היה פתוח, והיא המשיכה לפרכס. הרופא אמר לסייעת להגיד לאם לקחת את הילדה הביתה, האם לקחה את הילדה לקופת החולים, ומשם לבית החולים, שם אובחן נזק למוח. בבית המשפט המחוזי נדחתה התביעה, והתובעים ערערו לעליון. בית המשפט העליון מתח ביקורת קשה על התנהלות הרופא, ובין היתר על האופן שבו נתן את הזריקה, שגרם לכך שהחומר זרם למוח.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית- עורק התרדמה / קרוטיס, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם