רשלנות רפואית- ניתוח רחם / בניתוח רחם

רשלנות רפואית ניתוח רחם/ בניתוח רחם היא נושא המאמר שלהלן.

רחם הוא אחד מאברי הרבייה של האישה. כריתת רחם משמעותה שהאישה לא תוכל להיכנס עוד להיריון. מסיבה זו נשים חוששות מעוד מהביצוע של תהליך ניתוחי זה, וכן זו סיבה נוספת שביצוע ניתוח זה שלא לצורך הוא מכעיס מאד. ישנן סיבות שונות מדוע מבצעים ניתוח רחם. הסיבות המרכזיות הן דימום חזק במהלך המחזור שגורם לאנמיה, רחם שרירני, סרטן צוואר הרחם, סרטן רירית הרחם, סרטן השחלות, סרטן שריר הרחם, סרטן החצוצרות, אנדומטריוזיס, צניחת רחם, דלקות חוזרות באגן, כאב בטן כרוני שאינו מגיב לכל טיפול אחר. רוב הניתוחים מבוצעים אצל נשים בגילאי 40-50, נשים צעירות יותר שיעברו ניתוח מסוג זה ייתקלו מיד בתופעות של גיל המעבר

מקרי רשלנות רפואית ניתוח רחם /בניתוח רחם

ישנן מספר שיטות לביצוע ניתוח רחם, כריתה בטנית, כריתה לדנית, כריתה לפרוסקופית, וכריתה משולבת. ישנם גם סוגים שונים של כריתת רחם, כריתה מלאה, כריתה חלקית, כריתת רחם עם כריתה דו צידית או חד צידית של השחלות, וכריתה נרחבת של הרחם. לאחר הניתוח משאירים קטטר שמחובר לצינורית השתן, שמוצא מיד לאחר שמוכח שמערכת השתן פועלת בצורה תקינה. האישה מקבלת גם עירוי נוזלים ואנטיביוטיקה, וכן משככי כאבים. משך האשפוז הממוצע לאחר כריתת רחם הוא בין 5 ימים לשבוע.

עילות לתביעת רשלנות רפואית ניתוח רחם/ בניתוח רחם

• אבחון שגוי, אבחון מאוחר, היעדר אבחון של הבעיות שהובילו לניתוח הרחם

• ביצוע הפרוצדורה הרפואית בחוסר מיומנות, בחוסר מקצועיות תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המידה שנקבעו במבחן הרופא הסביר

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובעת נזק גופני או להחמיר את מצבה.

• היעדר הסכמה מדעת

• רשלנות רפואית בהרדמה

• ביצוע ניתוח רחם על ידי מי שאינו מורשה ואינו מוסמך לכך

• אי ביצוע מעקב אחר מצבה הרפואי של המטופלת לאחר ניתוח רחם

• רשלנות רפואית במתן תרופות מבחינת סוג ומינון ומבלי לוודא את רגישות המטופלת לתכשיר

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית בניתוח רחם /ניתוח רחם

בלמס נ' קופת חולים לאומית- התובעת הופנתה על ידי קופת חולים לאומית לביצוע ניתוח לכריתת רחם בבית החולים מדיקל סנטר עקב ציסטה בשחלה השמאלית. הניתוח בוצע בבית החולים מדיקל סנטר על ידי ד"ר שמואל עברון. מספר ימים אחרי הניתוח התלוננה התובעת על כאבים בגב ובמותן ימין. התלונות העלו חשד לחסימה בשופכן הימני שהוא צינור המקשר בין הכליה הימנית לשלפוחית השתן. בדיקת אולטרה סאונד שנערכה לתובעת העלתה שאכן זו הבעיה. בית המשפט קבע שעל ד"ר עברון להוכיח שלא התרשל מאחר והוא היה בעל השליטה במהלך הניתוח, בית המשפט קבע שד"ר עברון לא התרשל, אך קופת החולים אחראית למעשיו. בית המשפט חייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסך 179,000 ₪.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בניתוח רחם / ניתוח רחם, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון 

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם