מוות רשלנות רפואית- מוות ברשלנות רפואית

מוות ברשלנות רפואית הוא נושא מפחיד מאד.

מוות של אדם הוא תמיד אירוע מצער. יחד עם זאת, כאשר המוות הוא כתוצאה של טעות או רשלנות שהיה ניתן למנוע אותן, וכתוצאה מכך אולי להציל את חייו של אותו האדם האירוע מצער שבעתיים. מוות כתוצאה מרשלנות רפואית יכול להתרחש בכל תחומי הרפואה, יחד עם זאת ישנם מקרים לא מעטים שבהם טיפול נכון ויעיל שניתן בזמן יכול להציל ממוות גם אם אכן מדובר בהפרעה מסכנת חיים.

מקרי מוות ברשלנות רפואית

הרפואה בימינו עברה הרבה מאז ימיה הראשונים בתקופת המקרא ויוון העתיקה. כיום מחלות והפרעות רבות שגרמו בעבר למוות ניתנות למניעה ולטיפול. באופן זה מוות ברשלנות רפואית יכול להיות לא רק באמצע המהלך הסוער של ההפרעה אלא אפילו בטיפול המונע שלה.

עילות תביעה בגין מקרי מוות ברשלנות רפואית

• אבחון מאוחר, אבחון שגוי, או העדר אבחון של מחלות או הפרעות שהיו יכולות לגרום למות המטופל;

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל, טיפול תרופתי, ורקע בריאותי שהיו יכולים להעמיד את התובע בקבוצת סיכון למוות כתוצאה מרשלנות רפואית. (לדוגמא, הסיכוי של מטופל סוכרתי למות כתוצאה מאוטם בשריר הלב גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית).

• מעשים ומחדלים רשלניים עלולים להוביל לחוסר טיפול, השהיית טיפול או החלטה על טיפול רפואי לא מתאים שגרמו למותו של המטופל.

• התעלמות מביצוע בדיקות גופניות מתאימות ואי הפניה לביצוע בדיקות דם, בדיקות הדמיה, והבדיקות הרלבנטיות לתחום אליו שייכת הבעיה.

• רשלנות בפענוח תוצאות בדיקות וקבלת החלטה על טיפול שגוי או אי טיפול עקב כך שגרמו למות החולה.

• ביצוע ההליך הרפואי בחוסר מיומנות ומקצועיות תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המידה שנקבעו במבחן הרופא הסביר.

• מוות עקב אי עמידה על דרישת ההסכמה מדעת

• ביצוע ההליך הרפואי על ידי צוות שאינו מוכשר ומיומן לכך

• מוות עקב אי קיום מעקב אחר תוצאות הבדיקות ומצבו הרפואי של החולה.

• רשלנות במרשם תרופות כאשר הן אינן מתאימות מבחינת סוג ומינון, ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתכשיר מה שגרם למות החולה.

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית מוות

תא (חי') 1233/05 עזבון המנוחה בכור בת אינה ז"ל נ' המרכז הרפואי העמק- התובעים הם העזבון והוריה של המנוחה שנולדה ונפטרה חמש שעות לאחר לידתה. התביעה הוגשה נגד בית החולים ונגד קופת חולים כללית שהיא בעליו של בית החולים. התינוקת נולדה כאשר חבל הצוואר כרוך על צווארה פעם אחת, ובשל המצוקה שבה הייתה שרויה הונשמה באמצעות אמבו עם חמצן 100%, ומאוחר יותר באמצעות טובוס. התינוקת הועברה לפגייה כשהיא מונשמת, שם עברה מספר החייאות, אך נפטרה בהיותה בת 5 שעות בלבד. ביהמ"ש למד מהעדויות שלפניו כי הצוות הרפואי כשל בזיהוי מצוקתה הנשימתית של המנוחה בזמן, וכך גם בביצוע פעולות ההנשמה. ביהמ"ש פסק לטובת התובעים סך של 878,061 ₪.

ליעוץ או לשאלות בנושא מוות עקב רשלנות רפואית, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם