אתר מעריב מפרסם על חשד כי שלושה תינוקות מתו לאחר שצנתר הוכנס לליבם.
עורך דין לרשלנות רפואית מוסר כי יש לבחון האם לא מדובר ברשלנות אשר גרמה לתוצאה הטראגית.
משרד הבריאות יבחן את נסיבות מותם של שלושה תינוקות בפגיות ברחבי הארץ, לאחר שעל פי החשד צנתר שהוחדר לליבם גרם להם לנקב בשריר הלב. במשרד החליטו על הפסקת השימוש בצנתר עד לבירור המקרה. "במשרד הבריאות מדגישים בכל אופן כי בשלב זה אין חשד לרשלנות"
משרד הבריאות יבחן את נסיבות מותם של שלושה תינוקות בפגיות בבתי חולים בישראל, שעל פי החשד מתו לאחר שצנתר שהוכנס לליבם גרם להם לנקב בשריר הלב ולהצטברות דם בקרום העוטף את הלב. במקביל הורה המשרד להפסיק את השימוש בצנתר עד לבירור נסיבות המקרה.
"בשלב זה מדובר בחשד בלבד אך היות שמדובר בצבר של מקרים נדמה כי יש קשר בין התמותה לבין הקטטר וייתכן שהציוד פגום", אמר פרופ' הרשקו. במשרד הבריאות מדגישים בכל אופן כי בשלב זה אין חשד לרשלנות וכי הקטטר מסוג פוליאורטאן בו משתמשים כבר למעלה מ-15 שנה עבר את כל האישורים הדרושים לרבות אישור ה- F.D.A (מנהל התרופות האמריקני). האיסור על השימוש חל רק על הקטטר מסוג פוליאורטאן כאשר קטטרים מסוגים אחרים מורשים לשימוש".
כבר בחודש דצמבר האחרון קיימה ועדת הבריאות בכנסת דיון שעסק במצב הפגים, וחשף את המצב הקשה בו נמצאות כיום הפגיות בישראל. על פי הנתונים שפורסמו, 30% מהפגים סובלים מזיהומים בפגיה, שם הולכת ומחריפה מצוקת כח האדם על למצב של סכנת חיים. את הדיון בנושא יזמו במשותף ח"כ אורלי לוי-אבקסיס ועמותת לה"ב (למען הפגים בישראל).
עורכי דין לרשלנות רפואית טוענים כי תחום הפגים בארץ אינו מטופל כראוי.
במסגרת חוזר מנהל ורפואה של משרד הבריאות שהופץ היום למנהלי בתי החולים הכלליים ברחבי הארץ, כתב ד"ר חזי לוי, ראש מנהל רפואה במשרד הבריאות, כי לאחרונה התקבלו במשרד דיווחים אודות מקרי מוות בפגיות, כתוצאה משימוש בצנתר מסוג פיק ליין העשוי מחומר בשם פוליאורטאן.
במכתב ציין ד"ר לוי כי השימוש בצנתר גרם להתנקבות של שריר הלב בפגים, ולכן הורה לבתי החולים להפסיק באופן זמני את השימוש במכשיר רפואי מסוג זה עד להשלמת הבדיקות. "בחודשים האחרונים הצטברו שלושה מקרים של תינוקות שנפטרו במספר בתי חולים", סיפר לוי.
"ועדת בדיקה בחנה כל מקרה מוות לגופו ומצאה שיש קשר למכשיר הפיק ליין. לכן החלטנו לנקוט במשנה זהירות ולהגביל בשבועיים הקרובים את השימוש, למרות שלא מדובר בוודאות שאכן הפיק ליין הביא למותם. הדבר נמצא כעת בבדיקה".
לדברי ד"ר לוי, מדובר במכשיר רפואי שנמצא בשימוש עשרות אלפי פעמים בשנה להעברת נוזלים ותרופות לגופם של הפגים וייתכן שישנן תופעות לוואי.
30% מהפגים סובלים מזיהום
מקרה התמותה הראשון היה לפני כשנה וחצי כאשר פג ששקל כקילו מת בבית החולים זיו בצפת כתוצאה מדימום בלבו. על פי הנהלים, הנהלת בית החולים דיווחה מייד על המקרה למשרד הבריאות שפתח בחקירה לבירור נסיבות המוות. עם זאת, כעבור חודשים ספורים נפטר בזיו פג נוסף מאותם תסמינים בדיוק והדבר הדליק נורה אזהרה בצוות הרפואי שהתריע בפני משרד הבריאות כי זמן קצר לפני מותו של הפג הראשון החליף בית החולים את סוג הקטטר שהיה בשימוש וייתכן שמותם של הפגים קשור בכך.
בעקבות כך פרופ' חיים הרשקו נציב תלונות הציבור במשרד הבריאות החל בבדיקה מקיפה של הנושא וכאשר נודע לו השבוע כי לפני מספר חודשים אירע
מקרה מוות דומה גם בפגיה בבית החולים הדסה בירושלים הוחלט מייד לעצור את השימוש בקטטר ולוודא כי המוצר אינו פגום.
בישראל ארעו מקרים רבים של מות פגים עקב רשלנות רפואית. לשאלות בנושא הגשת תביעת רשלנות רפואית ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד בצד שמאל