תאונה רפואית- תאונות רפואיות

רוב מקרי תאונות רפואיות הן תוצאה של טיפול תרופתי שגוי. בדיקות שלא נערכות בזמן (משום שהמערכת דורשת מרופאים "לחסוך" או בשל רשלנות עלולות לפגוע בבריאותכם.

חשוב לברר אם הרופא מודע להיסטוריה הרפואית שלכם. תמיד טוב לנדב עוד מידע על עברכם הרפואי ועל הרגלי החיים שלכם (תזונה, עישון ועוד). כך יוכל הרופא לקבל תמונה מלאה יותר"

בעת נתינת המרשם, הרופא צריך להסביר לכם על מטרת התרופה, מינונה, תופעות הלוואי שלה (ומה לעשות במקרה שהן מופיעות), וגם להסביר מה יקרה אם לא תבצעו את הוראותיו או תפסיקו את נטילת התרופה לפני המועד שרשם. אם רוצים להפסיק נטילת תרופה כלשהי, צריך להתייעץ עם הרופא – בייחוד אם כתב במפורש כי אין להפסיק את הטיפול באמצע. יותר מכך, גם אם יש תופעות לוואי, אסור להפסיק את נטילת התרופה לפני שמתייעצים עם רופא".

חשוב תמיד להבין מהי מהות הטיפול ולהיות מעורב בתהליך קבלת ההחלטות. אם אתם חולקים על דעתו של הרופא, עליו להתחשב גם בדעתכם. אם נקלעתם למצב שבו אינכם יכולים להתמודד לבד ולקבל החלטות – בקשו מחבר או מקרוב משפחה להיכנס לחדר ולעזור לכם – זו זכותכם על פי חוק.

בשעה שאתם מופנים לייעוץ מומחה, ודאו שהבנתם מדוע ומהי מידת הדחיפות. כשאתם נשלחים לבדיקות, חשוב שתבינו מה מטרתן. אם ביקשתם להישלח לבדיקה מסוימת והרופא חושב שאין בה צורך, אל תסתפקו בתשובה בסגנון "לא צריך". על הרופא להסביר מדוע הבדיקה לא נחוצה.

ממה צריך להיזהר? הפעולות הנעשות בחדרי הניתוח מסוכנות מאוד, ומודעות עשויה להציל חיים. בהגיעכם למחלקה חשוב שתוודאו כי יש בידי הרופאים מידע מלא עליכם: אלרגיות, תרופות שאתם נוטלים,

תאונות שעברתם, ניתוחים קודמים, מחלות רקע, מזון מועדף, פעילות גופנית ועוד. כל פרט יכול לשנות את החלטת הרופאים. סבלתם מחום? ייתכן שזו סיבה לדחות את הניתוח.

חשוב שתדעו מראש מה יבוצע בניתוח, מהם הסיכונים העיקריים, וכמה זמן יימשך תהליך ההחלמה. ההסברים מאפשרים למטופל להחליט אם הוא מוכן לניתוח – והרופא חייב לספק אותם על פי חוק.

ליולדת ניתנת כיום אפשרות לבחור את הליך הלידה. בחירה בהליך לא מתאים, על סמך מידע לא מפורט מספיק, עלולה לגרור תוצאות חמורות – פגיעה עצבית, חנק, מומים ועוד (בבחירה בניתוח קיסרי,

למשל, גדל הסיכון לתמותת תינוקות, לזיהום, לפגיעה באיברים קרובים ולסיבוכים.

מצד אחד חשוב שהיולדת תסמוך על ניסיונו של הרופא, ומצד אחר ראוי שתדע כי היא זו שיכולה להחליט בסופו של דבר – לידה רגילה או קיסרית.

אם יטעו הרופאים וישחררו את המטופל לפני הזמן, הדבר עלול לגרום לתוצאות קשות, לכן חשוב להבין מדוע משחררים אתכם, ואם התבצעו כל הבדיקות הנדרשות.

מקטינים סיכונים: הרופא המטפל הוא לא תמיד מומחה לבעיה הספציפית שעליה התלוננתם. אדם שמגיע לחדר מיון יכול לקבל טיפול ראשוני מפנימאי, והרופא המומחה ייכנס לתמונה רק אם הטיפול נכשל.

שאלו את המטפל מהו ניסיונו, בכמה מקרים דומים כבר טיפל ואם בכוונתו להתייעץ עם רופא בכיר.

אם מבקשים לשחרר אתכם מהמיון, אתם אמורים לקבל הסבר כפול, מהרופא ומהאחות, על תוצאות הבדיקות ועל המשך הטיפול הרצוי. ודאו שהבנתם את הבעיה, את לוחות הזמנים להמשך הטיפול, מתי עליכם לפנות לרופא המשפחה, ומהו הטיפול התרופתי שאתם זקוקים לו.

אם אתם מרגישים ששחרורכם מבית החולים עשוי להיות מוטעה, בקשו מהרופא שיסביר שוב את המניעים להחלטתו. עדיין יש לכם ספקות? זכותכם להזמין (על חשבונכם) רופא שיחווה דעה נוספת בחדר המיון.

גם אם כתוב שתוצאות הבדיקות בחדר המיון תקינות, חשוב ללכת איתן לרופא המשפחה. הוא מכיר אתכם טוב מכולם, וחשוב שיהיה מודע למה שקורה ויידע להפנות אתכם הלאה.

הסיכוי להיפגע עקב טעות בחדר המיון גדל במהלך סוף השבוע, בשעה שבבית החולים נמצאים פחות מומחים. בשבתות גם חשוב לשאול מי יוכל להמשיך ולייעץ לכם לאחר השחרור מהמיון, והיכן תוכלו לקבל תרופות.

ועוד נקודה חשובה לסיום: רבים ממטופלי סוף-השבוע מעדיפים לדחות את הטיפול התרופתי ביום-יומיים, ולקנות את התרופות עם מרשם של רופא קופת החולים שלהם ביום ראשון, כדי לא לשלם עבור התרופות מחיר מלא. אי הקפדה זו אחר הוראות צוות חדר המיון עשויה לפגוע ברצף הטיפול, ולגרום נזק.

לשאלות בנושא תאונות רפואיות, או להערכת סיכויים להגיש תביעה בגין תאונה רפואית, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם