רשלנות רפואית בהשתלת ריאה / השתלת ריאה

רשלנות רפואית בהשתלת ריאה הוא נושא המאמר שלהלן.

ריאה היא האיבר שמשמש לביצוע פעולת הנשימה אצל בעלי חיים רבים כולל בני אדם. ריאות נמצאות בבית החזה של האדם. התפקיד העיקרי של הריאות הוא להעביר חמצן מהאטמוספרה לזרם הדם ולשחרר פחמן דו חמצני מזרם הדם לאטמוספרה. חילוף הגזים הזה מושג באמצעות פסיפס של תאים מיוחדים שנקראים נאדיות.

אודות השתלת ריאה

השתלת ריאה היא ניתוח שבו מחליפים ריאות חולות או חלקים בריאות חולות עם ריאות או חלקים של ריאות בריאות. הצורך בהשתלת ריאה מתעורר בעטיין של מחלות שונות שפוגעות בפעילות הריאה בין היתר מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), סיסטיק פיברוזיס (CF) ועוד. השתלת ריאה נעשית מתורם מת או תורם חי כאשר בחלק מהמקרים מושתלת ריאה אחת ובחלק מהמקרים שתיים.

מקרי רשלנות רפואית בהשתלת ריאה / השתלת ריאות

רשלנות רפואית בהשתלת ריאה יכולה להתרחש בשלבים שונים של ההליך. הרשלנות יכולה להיות באבחון מאוחר של הסיבה שבעטיה נדרש ביצוע ההשתלה, השתלה מאוחרת מידי או החלטה על השתלה במצב שבו אין כלל צורך בהשתלה. במקביל יכולה להתחולל גם רשלנות בהתאמה שבין התורם והמועמד להשתלה. הרשלנות הרפואית בהשתלת ריאה יכולה להתרחש גם במהלך ניתוח ההשתלה עצמו ובמהלך ההחלמה מתהליך ההשתלה. הסיבוך העיקרי שיכול להתרחש לאחר ניתוח השתלת ריאה הוא זיהום. סיבוכים אחרים הם חסימה של נתיבי האוויר או התחברות לקויה של נתיבי האוויר. הסיבוכים יכולים להיות שונים מאד בין מבוגרים וילדים וצריכים להיות ערים לעובדה זו.

תופעה אחרת שיכולה להתרחש גם במקרה של השתלת ריאה היא דחייה של האיבר המושתל על ידי גופו של המקבל. הדחייה אצל מושתלי הריאה יכולה להתרחש במהלך החודש הראשון. ישנם מקרים בהם ניתן להשתלט על דחיית האיבר באמצעות דיכוי המערכת החיסונית של החולה אך הדיכוי לא תמיד עובד ולעיתים אף מסכן את חיי החולה. הסימנים לדחייה הם חום, חולשה וקוצר נשימה הדרגתי שנגרם כתוצאה מהכמות הבלתי מספקת של חמצן שנמצא במערכת הדם. ישנה אפשרות גם לדחייה כרונית של האיבר המושתל אך אפשרות זו נדירה יותר.

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית בהשתלת ריאה/ השתלת ריאות

התובע שעבד בנמל אשדוד והיה מעשן סיגריות החל לסבול מתופעות של קוצר נשימה ושיעול טורדני. התובע אובחן כסובל מברונכיטיס כרונית משנית לעישון וקיבל טיפול רפואי שלא שיפר את מצבו. בסוף שנת 1999 בוצע צילום חזה שהראה סימנים לפיברוזיס ריאתית. בעקבות כך נעשו לתובע צילומי חזה בקופת החולים בשנים 2000,2001,2002,2003, ו-2004. רק בשנת 2004 הופנה התובע לרופא ריאות ששלח אותו לבדיקות מקיפות. הבדיקות הראו מחלת ריאות אינטרסטיציאלית חריפה שגם הובילה לירידה בתפקוד. ההחמרה בתפקודו של התובע התבטאה בהזדקקות קבועה לבלון חמצן ובהמשך אף נרשם כמועמד להשתלת ריאה. בית המשפט קבע שהתנהלותה של קופת החולים הייתה רשלנית.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בהשתלת ריאה ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם