הגשת תביעת רשלנות רפואית על איחור באבחון / גילוי מאוחר של סרטן ריאות

רשלנות רפואית סרטן הריאה- עורכי דין, עו"ד, עורך דין סרטן הריאות

גידול ממאיר מורכב מתאים בעלי יכולת להתפשט. אם לא מטפלים בגידול, הוא עלול לפלוש לרקמות סמוכות ולהרוס אותן. לעתים ניתקים תאים מן הגידול המקורי (הראשוני) ומתפשטים לאיברים אחרים בגוף באמצעות מחזור הדם או מערכת הלימפה. כאשר תאים אלה מגיעים לאזור חדש, הם עלולים להמשיך להתחלק וליצור גושים חדשים הקרויים גידול משני/שניוני או גרורה.

• עישון סיגריות – ידוע כגורם לרוב המכריע של מקרי סרטן הריאה. הסיכון לפתח את המחלה עולה עם העליה במספר הסיגריות שמעשנים, וככל שהתחלת העישון היתה בגיל צעיר. סיגריות בעלות פילטר, המכילות כמות זפת נמוכה, יכולות להקטין במקצת את רמת הסיכון, אך הסיכון כמובן גבוה בהרבה משל אדם שאינו מעשן, גם במקרה זה. אדם המפסיק לעשן, מקטין באופן משמעותי את הסיכון שלו לחלות בסרטן הריאה. הסיכון הולך ופוחת ככל שחולף הזמן מעת הפסקת העישון.

• רקע גנטי – במשפחות מסוימות עלולים מעשנים להימצא בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן ריאה, בשל סיבות גנטיות.

• גז הראדון – באזורים מסויימים בארץ קיימים בקרקע מצבורי גז טבעי בשם ראדון. ראדון הוא חסר ריח וכאשר הוא נפלט מן הקרקע, הוא מתנקז לתוך יסודות בניינים ומרתפים. כיום סבורים שחשיפה ממושכת לראדון מעלה את הסיכון ללקות בסרטן ריאה, בעיקר אצל מעשנים. ניתן לערוך בדיקה לגילוי נוכחות ראדון, ולנקוט צעדים כדי להפחית את הסיכון הכרוך בו.

• חשיפה לאזבסט, אורניום, כרום וניקל – החשיפה לחומרים כימיים אלה כגון אסבסט ואחרים קשורה לתחלואה בסרטן הריאה, בעיקר כשמדובר בחשיפה מקצועית. זיהום אויר מוזכר אף הוא כגורם לסרטן הריאה. אך עד כה לא ניתן היה להוכיח זאת.

מהם התסמינים (סימפטומים)?

 

  • שיעול נמשך או שינוי באופי שיעול קיים.
  • דלקת בבית החזה שאינה מגיבה לטיפול תרופתי.
  • קוצר נשימה.
  • שיעול והפרשה של ליחה דמית.
  • אי-נוחות בחזה – ניתן לחוש בכך ככאב עמום או כאב חד בעת שיעול או לקיחת שאיפה עמוקה.
  • איבוד תאבון וירידה במשקל.

קיימים שני סוגים עיקריים של סרטן ריאה ראשוני, המתנהגים ומגיבים לטיפול באופן שונה לחלוטין:

  • SClC – טיפוס של תאים קטנים (small cell lung cancer);
  • NSCIC – טיפוס של תאים שאינם קטנים (non-small cell lung cancer), כולל 3 תתי טיפוסים:
  • קרצינומת תאים קשקשיים (squamous cell carcinoma) הסוג הנפוץ ביותר של סרטן ריאה, שמקורו בתאים המצפים את הסימפונות.
  • אדנוקרצינומה (adenocarcinoma) מתפתחת מתאי הבלוטות המייצרים ריר. תאים אלה נמצאים גם כן ברירית הסמפונות.
  • קרצינומת תאים גדולים (large cell carcinoma) מכונה על שם התאים העגולים הגדולים הנראים כך בבדיקה במיקרוסקופ.

מזותליומה מסותליומה (mesothelioma) הוא סוג שכיח פחות של סרטן בבית החזה, המשפיע על מערכת הנשימה. זהו סרטן של תאי הצדר, הקרום המצפה את הריאות, והוא קשור לעתים קרובות לחשיפה בעבר לאזבסט.

 

טיפול

טיפול בסרטן הריאה יכול להיות ניתוח, טיפול בקרינה כימותרפיה, בנפרד או במשולב. הרופא יתכנן את הטיפול בך תוך הבאה בחשבון של מספר גורמים, לרבות מצב בריאותך הכללי, סוג הגידול וגודלו, כיצד הוא נראה תחת מיקרוסקופ, והאם התפשט מחוץ לריאה.
במקרים בהם אובחן סרטן ריאה מטיפוס של תאים שאינם קטנים, אשר לא התפשט, יתכן וניתן יהיה להסיר את הגידול בניתוח. סוג הניתוח שייבחר תלוי בגודל הגידול ובמיקומו:

• כריתת אונה (lobectomy)- הסרת אונה של הריאה;
• כריתת ריאה (pneumonectomy) – הסרת הריאה כולה;
• כריתת יתד (wedge resection) – בקרב חולים שריאותיהם אינן מתפקדות היטב, מוסר לעתים חלק קטן ביותר של הריאה. ניתוח זה אינו מבוצע לעתים קרובות.

ברוב המקרים בהם מאובחן סרטן ריאה מטיפוס של תאים קטנים, אין מבצעים ניתוח. גם אם לא ניתן לראות זאת בסריקה, ככל הנראה התפשט הגידול לחלקים אחרים בגוף לפני שאובחן, ולכן כימותרפיה ו/או טיפול בקרינה יהיו יעילים יותר מניתוח.

מתי ניתן להגיש תביעה?

1. אם נגרם לך סרטן ריאות בשל עישון.

2. אם נגרם סרטן הריאה עקב אסבסט או חמורים מסוכנים אחרים.

3. אם רופא המשפחה לא ערך בדיקה גופנית ושלח אותך לערוך בדיקות נוספות, או צילומי רנטגן כנדרש.

4. אם תוצאות הבדיקה אינן תקינות, או שעולה מהן ממצא חשוד כלשהו, ומרות זאת רופא המשפחה לא הפנה אותך להתייעצות עם מומחה בבית חולים, ולקבלת טיפול.

5. אם רופא מומחה בבית החולים לא בירר את ההיסטוריה הרפואית שלך, לא ערך בדיקה גופנית וילא הפנה אותך לעריכת צילום רנטגן של החזה, כדי לאתר תופעות לא תקינות כלשהן בריאותיך.

6. אם הייתה רשלנות רפואית כלשהי באבחון ואו טיפול ו/או ניתוח סרטן הריאה.

לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית, יש לקבל חוות דעת רפואית הקובעת כי הנזק נגרם לך עקב עישון ו/או רשלנות רפואית ו/או חשיפה לחומרים מסוכנים.

יש להיעזר בעו"ד המתמחה בהגשת תביעות נזיקין בגן נזק גוף זה.

לשאלות או הערכת סיכויי תביעתך, ניתן לפנות לעו"ד ענת מולסון המייצגת מאות לקוחות בתביעות נזיקין, בטלפון 0524787850 או במייל: [email protected] או באמצעות טופס יצירת הקשר

Ich spreche und schreibe der ghostwriter dvd perfekt spanisch und deutsch

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם