רשלנות לא אובחן שבר
שבר הוא למעשה הפרעה בהמשכיות של מבנה העצם שיכולה להיות חלקית או מלאה.שבר לא מטופל מהווה סכנה לחולה משום שהוא עלול לגרום לפגיעה תמידית ובלתי הפיכה עד כדי נכות של ממש.
מקרי רשלנות רפואית באבחון שבר
שברים מסווגים לפי פרמטרים שונים כאשר סיווג השבר מקל על הבחירה בטיפול המתאים ועל הפרוגנוזה. כמו כן, ישנם מספר סיווגים מרכזיים וסיווגים נוספים לפי עקרונות שונים כגון התאמת טיפול או פרוגנוזה תוך התייחסות למקום השבר. לפעמים יש צורך רק בגבס ולעיתים יש צורך בטיפול בניתוח. העדר אבחון של שבר מונע מתן טיפול ראוי למטופל.
עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית באבחון שבר
• אבחון שגוי,העדר אבחון, או אבחון מאוחר של שבר
• אי עמידה על התסמינים המתוארים על ידי המטופל (לדוגמא כאבים אחרי מכה), ואי ביצוע של בדיקה גופנית מתאימה.
• אי הפניה לביצוע בדיקות הדמיה כדוגמת בדיקת רנטגן
• רשלנות בפענוח תוצאות בדיקות ההדמיה
• מעשים ומחדלים רשלניים שיכולים לגרום לחוסר טיפול, השהייתו או החלטה על הליך רפואי בלתי מתאים שהחמירו את מצבו הרפואי של התובע או גרמו לו לנזק גופני.
• אי עמידה בדרישת ההסכמה מדעת;
• רשלנות במתן תרופות שאינן מתאימות מבחינת סוג מינון ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתכשיר;
• ביצוע הפרוצדורה הרפואית בחוסר מיומנות מקצועית תוך סטייה מחובת הזהירות ומאמות המידה הנגזרות ממבחן הרופא הסביר;
• אי קיום מעקב רפואי אחר מצבו הבריאותי של המטופל. לעיתים הטיפול בגבס אינו מספיק ויש צורך בביצוע ניתוח לשם הטיפול בשבר.
פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית באבחון שבר
ת.א. 7311/01 אגאבאבא נ' שירותי בריאות כללית- התובע עבד עד התביעה כאיש אחזקה של ציוד מכני כבד. בעת שרכב על סוסו, החליק הסוס במדרון והתובע הופל לקרקע והסוס שהתגלגל מחץ את ידו השמאלית. התובע הובהל לחדר המיון של בית החולים סורוקה. בבית החולים ביצעו צילום רנטגן של ידו השמאלית והתובע שוחרר לביתו עם משככי כאבים ומסקנה כי בצילום אין ממצא חריג. לאחר 4 שעות שב התובע לחדר המיון, הוא הניח כי נגרם לו שבר בכף היד ואף העלה אפשרות זו בפני האורתופד. על אף זאת הרופא לא בדק אותו, לא עיין בצילומים הקיימים, ולא ביצע צילומים חדשים. התובע נשלח לביתו כשהוא נאנק מכאבים ומבלי שאובחן כל שבר. התובע שב כעבור שבוע לחדר המיון. גם בביקור זה רופאי חדר המיון אפילו לא טרחו להתייעץ עם אורטופד בנושא, הרכיבו לתובע סד ושלחו אותו לביתו. שלושה שבועות אחרי האירוע נבדק התובע לראשונה על ידי אורטופד במסגרת מרפאת החוץ, ששלח אותו לצילום נוסף והפנה את התובע לניתוח ואשפוז מיידי. לאחר הניתוח הוגדר התובע כסובל מהגבלה קשה בתנועות ידו השמאלית. בית המשפט מקבל את תביעתו של התובע ופוסק לזכותו סכום של 90,810 ₪.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית באבחון או בטיפול בשבר, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון