לוקמיה – רשלנות רפואית?
לוקמיה (Leukemia; בעברית: סרטן הדם) היא מחלה קשה הגורמת להיווצרות לא-תקינה ומוגברת של תאי דם במח העצם. תחילה מתנהגים התאים בצורה כמעט רגילה, אך עם הזמן דוחקים את תאי הדם הלבנים, האדומים וטסיות הדם.
הסרטן מתחלק לשני סוגים:
לוקמיה כרונית: בתחילת המחלה תאי הדם הסרטניים עדיין מבצעים את תפקידם, ולעתים קרובות אין סימפטומים לאנשים הסובלים מהלוקמיה הזו. אך, עם הזמן הסרטן מתגבר והסימפטומים מתחזקים.
לוקמיה חריפה (אקוטית): תאי הדם מעוותים מאוד ואינם מסוגלים לבצע את תפקידם. הם מתרבים בקצב גבוה מאוד ולכן המחלה הולכת ומחמירה בקצב מהיר. קיימים שני סוגים של המחלה: לוקמיה מיאלואידית חריפה – הנפוצה יותר בקרב מבוגרים, ולוקמיה לימפוציטית חריפה, הנפוצה יותר בקרב ילדים.
עבור רוב החולים סיבת המחלה אינה ידועה, מחקרים הראו שיש גורמים המגבירים את הסיכון לחלות במחלת לוקמיה, כגון חשיפה לרמות גבוהות של קרינה מייננת, חשיפה לכימיקלים קרצינוגנים מסוימים (בנזן, פורמלדהיד, טיפולים כימותרפיים ועוד), פגמים גנטיים שונים בכללם תסמונת דאון ווירוסים מסוימים.
בעבר, מחקרים הראו שגם חשיפה לשדות אלקטרומגנטיים עלולה לעודד את המחלה, אך מחקרים אחרונים הוכיחו שהקשר בין הדברים קלוש, אם בכלל.
תסמינים :
קדחת והזעה מוגברת
זיהומים תכופים
עייפות או חולשה
כאבי ראש
דימומים מחבלות קלות
כאבים בפרקים ובעצמות
בלוטות לימפה נפוחות
אובדן משקל
כתמים אדומים מתחת לעור
דרכי טיפול :
כימותרפיה
טיפולים ביולוגיים
רדיותרפיה
השתלת מח עצם
ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כאשר היה איחור בגילוי של לוקמיה. בישראל מוגשות תביעות רשלנות רפואית לא מעטות בנושא זה, כאשר הטענה היא שרופא משפחה או אונקולוג היה צריך לגלת את המחלה מוקדם יותר ואז תוחלת חייו של חולה הלוקמיה הייתה גבוהה יותר.
הפיצויים הנפסקים בתביעות רשלנות רפואית מסוג זה יכולים לנוע בין מאות אלפים למיליונים שקלים, תלוי כמובן בחומרת הנזק שנגרם למטופל.
לשאלות בנושא, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, שפרטיה מצד שמאל