רשלנות רפואית של רופא מתמחה/ רופאים מתמחים

רשלנות רפואית של מתמחה או מתמחים ברפואה הינה עניין נפוץ למדי.

שלב ההתמחות הוא שלב חיוני בהכשרה המקצועית של בעלי מקצועות רבים וביניהם גם רופאים. תהליך הכשרתו של רופא הוא תהליך מורכב. משך לימודי הרפואה הוא שש שנים, מלבד בתוכנית הארבע שנתית. שש שנות הלימוד מחולקות לשלוש שנים פרה קליניות ולשלוש שנים קליניות. עם סיום הבחינה האחרונה בשנה השישית מתחיל הרופא לעתיד את תקופת הסטאז' שהיא דרישת חובה על מנת לקבל את הדיפלומה ואת הרישיון לעסוק ברפואה מעשית. עם סיומה של שנת הסטאז' מתחילה תקופת ההתמחות. ברפואה מוכרים שני סוגים של מקצועות למטרת ההתמחות: מקצוע בסיס ומקצוע על. מקצוע בסיס הוא מקצוע שבו אין צורך במומחיות מתחום נוסף ומשך ההתמחות בו הוא 4 שנים. ההתמחות במקצוע על מותנית בקבלת התואר במקצוע הבסיס והיא נמשכת בין שנתיים ל-3 שנים.

מקרי רשלנות רפואית של מתמחה / מתמחים

רשלנות רפואית של מתמחה יכולה להתרחש בכל אחד מהמקצועות ובכל מוסד רפואי שבו עובד המתמחה בין אם מדובר בבית חולים או בקופת חולים. המתמחים מכירים היטב את מצוקת כוח האדם בבתי החולים וזאת משום שרוב עומס העבודה והטיפול בחולים מוטל על כתפיהם והם אלו המאיישים ברוב המוחלט של המקרים את חדרי המיון העמוסים לעייפה במדינת ישראל. הדוגמאות לרשלנות הרפואית של רופא מתמחה אינן שונות בהכרח מהדוגמאות לרשלנות של רופא בכיר. יחד עם זאת ישנם לא מעט מצבים בהם רצוי שהמתמחה יתייעץ עם רופא בכיר לגבי אופן הטיפול בחולה. אולם בדרך כלל ההתייעצות עם הרופא הבכיר תעשה רק במקרים מוגדרים בלבד ולעיתים גם במקרים קשים מאד הטיפול יינתן על ידי המתמחה. דוח מבקר המדינה מתח באחרונה ביקורת קשה על כך שבמקרים רבים אין בשעות הלילה ובסופי שבוע נוכחות קבועה של רופא בכיר בחדרי המיון ובמחלקות מה שמוביל לטעויות שעלולות לעלות בחיי אדם. ברם חשוב להדגיש כי לצערנו הרשלנות הרפואית היא איננה נחלתם הבלעדית המתמחים וגם התנהלות של רופא בכיר עלולה לעלות ברשלנות רפואית.

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית של רופא מתמחה / רופאים מתמחים

התובעת הגיעה לבית החולים לביצוע הפלה בשבוע ה-18 להריונה. הצוות ידע שמדובר באישה עם רקע רפואי מורכב עוד טרם קבלתה בבית החולים. ההפלה בוצעה בשיטת לאודון שבמסגרתה הוזלף פטוצין במינון גבוה על מנת לגרום לצירים. לאחר יציאת העובר נעשה ניסיון להוציא את השיליה אך התברר שיש צורך בניתוחה של התובעת. במהלך הניתוח התברר שיש צורך לכרות את רחמה של התובעת משום שהשיליה הייתה דבוקה לרחם. בית המשפט אומנם קיבל את חוות הדעת של בית החולים לפיה הטיפול בפטוצין מקובל במטופלות במצבה של התובעת. יחד עם זאת, בית המשפט קבע שהטיפול היה צריך להיעשות בהשגחתו של רופא מומחה ובמקום היו רופאים מתמחים בלבד.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית של מתמחה ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם