רשלנות רפואית באבחון הריון חוץ רחמי

מהי רשלנות רפואית באבחון הריון חוץ-רחמי Medical Malpractice in an Ectopic Pregnancy

הריון חוץ רחמי הוא למעשה כל הריון אשר מתפתח מחוץ לרחם האישה. הריון חוץ רחמי השכיח ביותר מתפתח לרוב בחצוצרה, אך באותה מידה יכול להתפתח גם בשחלות, בצוואר הרחם וכד'.

מדוע נוצר מצב שכזה? סביר להניח בגלל נזק מוקדם שנגרם לחצוצרה כתוצאה ממחלות מין שונות (כגון כלמידיה), זיהומים או ניתוחים שונים.  הפגם שנגרם לחצוצרה לא יאפשר לביצית המופרית לנוע לרחם ולפיכך יתפתח הריון שם. היות והחצוצרה איננה חזקה דיו לשאת הריון היא עשויה לקרוס או לסבול מנזק אחר בלתי הפיך.

מהם הסימפטומים המקדימים לכך? ראשית, לא מקבלים מחזור (ווסת). זהו סימן שכנראה הינך בהריון. כמו כן מלווה בתחושת כאב בבטן התחתונה . רצוי מאוד לוודא זאת אצל הגניקולוג באמצעות בדיקת אולטרא סאונד, כך שאם לא נראה הריון גלוי בתוך הרחם אינך בהריון והסבירות לסימפטומים לעיל הינם הריון חוץ רחמי. הגניקולוג צריך לאמת זאת באמצעות בדיקות דם.

הריון חוץ רחמי מלווה בתחושות לא נעימות  הכוללות סחרחורות, עילפון ואף  דימומים פנימיים כתוצאה מקריעה/נזק לחצוצרה. במידה והיה דימום פנימי רב הרי שמצב זה עלול להוביל להתייבשות, סחרחורות ועד סכנת חיים אם לא מטופל בזמן.

בחלק גדול מהמקרים ההיריון החוץ רחמי פשוט יטופל מעצמו, דהיינו, ייספג חזרה לתוך חלל הבטן. בחלק אחר מן המקרים ניתן לתת זריקה לזרז את תופעת הספיגה  הנקראת methotrexate. לבסוף אם אחת מהאופציות הנ"ל לא התאפשרה יש צורך בניתוח כירורגי- laparoscopic שבו מחדירים מצלמה דרך הטבור ובעזרת כלים כירורגיים מסירים את ההיריון החוץ רחמי. במקרה שהראות היא בעייתית (לא ניתן לאתר בקלות את מקור ההיריון) יש לנקוט בטכניקה אחרת laparotomy שבה למעשה פותחים את הבטן ומסירים את ההיריון החוץ רחמי.

באילו מקרים תתעורר רשלנות רפואית מצד הגינקולוג/צוות רפואי אחר:

ראשית והוא המקרה החמור ביותר, הוא מצב בו לא אובחן נכונה הריון חוץ רחמי בבטנה של האישה.

אם נאמר לה למשל שהיא בהריון רגיל (בתוך הרחם עצמו) ואין סכנה לה או לעובר, שכן הכאבים שהיא חווה הינם חלק מההיריון התקין עצמו.

או לחילופין, נעשתה בדיקת אולטרא סאונד, לא נתגלה הריון בתוך הרחם, אך לא אובחן הריון חוץ רחמי.

כמו כן, לא הופנו לבדיקות נוספות (בדיקת דם בתור התחלה), הרי שהאישה תישא הריון חוץ רחמי בתוכה, מצב אשר עלול להעמידה בסכנה. ייתכן מאוד שהעניין ייפתר לכשעצמו, לפי הטכניקות שפורטו לעיל, אולם במצב בו נגרם נזק חמור לחצוצרה (או לאיבר אחר בתוך מע' המין הנקבית) הרי שמצב זה עלול לגרום לדימום פנימי חמור ביותר ועד לאובדן חייה של האישה.

מכאן שבמקרה של מוות חלילה תהא בהחלט רשאית המשפחה הקרובה לתבוע תביעה נזיקית בגין רשלנות רפואית חמורה זו. במקרים מעין אלו סכום הפיצויים הינו גבוה. במקרים אחרים ייתכן שיגרם נזק לאישה (לא ברמה של סכנת חיים), אך כן ברמה של גרימת נזק לאיברים פנימיים ולאיברי הרבייה מה שעשוי להקשות או לא לאפשר כלל את יכולתה להיכנס להריון שוב בעתיד.

על מנת לבדוק זכאותך להגשת תביעת פיצויים על רשלנות רפואית בנושא הריון חוץ רחמי, ניתן לפנות אל עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם