רשלנות רפואית – הולדה בעוולה

רשלנות רפואית הולדה בעוולה הוא נושא חם מאד בימים אלו כפי שעולה מכתבות שונות.

תביעה בגין הולדה בעוולה היא תביעת הורים כנגד רופא שבשל רשלנותו הרפואית, הם לא ביצעו הפלה של תינוק הסובל ממומים קשים. תביעות אלו הן קשות מאד, משום שבית המשפט נדרש למעשה להכריע בשאלות של אתיקה רפואית, מוסר ופילוסופיה והוא דן למעשה בשאלה האם טוב מותו של התינוק מחייו. דעותיהם של השופטים בנושא תביעה בגין הולדה בעוולה חלוקות מאד. השופטים אהרון ברק ושלמה לוין טוענים למשל שהולדה בעוולה מתקיימת בכל לידה שיש בה רשלנות והפיצוי נועד כדי לפצות על המום. שופטים אחרים כדוגמת השופטת בן פורת סוברים שהולדה בעוולה מתקיימת רק היכן שהיה לו מוטב לפלוני שלא יוולד.

מקרי רשלנות רפואית הולדה בעוולה

הולדה בעוולה מתרחשת כאשר צוות בית החולים המטפל באם ההרה, לא מגלה מום או חוסר באיברים בזמן ההיריון, למרות שהידע הרפואי והטכנולוגיה הקיימים בעת ההיריון מאפשרים זאת, הם מונעים למעשה מההורים לבצע החלטה חופשית ולבחור האם לבצע הפסקת היריון או ללדת תינוק שיסבול ממומים שונים. פגמים שניתן לגלות בבדיקה הם לדוגמא במוח (הידרוצפאלוס, ציסטות במוח), בפנים (שפה שסועה), בעמוד השדרה (חוליה חצויה, חולית פרפר, ספינה ביפידה), בלב (חסר של חדר או עליה, פגיעה בשסתום הלב), בבטן (חוסר של כליה, כליה אגנית, חסימת דרכי השתן, חסימת מעיים, פגם בדופן הבטן), או פגם בגפיים כגון חוסר בעצם ארוכה או חוסר ביד או רגל.

עילות לתביעת רופא בגין הולדה בעוולה- רשלנות רפואית

• אבחון שגוי, מאוחר, או חוסר אבחון של מומים בגופו של התינוק.

• רשלנות בפענוח תוצאות בדיקות סקירת מערכות

• התעלמות מביצוע בדיקות או אי הפניה לבדיקות שהיו יכולות לגלות את אותם מומים בגופו של התינוק.

• אי קיום מעקב היריון כנדרש אחר האם שהיה יכול לזהות התפתחות של מומים בגופו של התינוק

פסקי דין- מפסק דין- רשלנות רפואית הולדה בעוולה

ת"א 259/02 פלוני נ' מדינת ישראל- רשלנותה הנטענת של הנתבעת היא בדחיית בקשתה של האם להפסקת היריון. התובע יליד 5.2.94 סובל מקיצור משמעותי באורך הגפיים וממומים נוספים. הנתבעת היא מפעילת בית החולים שבו ישבה הוועדה שדחתה בקשת הפסקת ההיריון של האם (אסף הרופא). ההיריון היה הריונה השני של האם. בשבוע ה-21.5 בסקירת המערכות שבוצעה נראה קיצור משמעותי בגפיים. גם בבדיקות נוספות שנערכו בהמשך, המשיך לבלוט הקיצור המשמעותי בגפיים. אחד הרופאים שביצע חלק מבדיקות האולטרה סאונד הפנה את האם לועדה להפסקת היריון. האם הגישה את הבקשה לועדה להפסקת היריון וזו דחתה את בקשתה משום שלדידם מלבד הקיצור בגפיים לא נראה שום פגם אחר. כיום קומתו של התובע נמוכה מאד ביחס לגילו אך הוא לא אושפז לא מדווח על בעיות רפואיות ולא מטופל במסגרת כלשהי. התובע טוען כי בשל התרשלותם של הגורמים לא הופסק הריונה של אמו והא בא לעולם עם מומים. על יסוד חוות הדעת הרפואית נקבע כי התובע סובל מהיפוכונדרופלזיה. בית המשפט פסק לתובע סכום של 450,000 ₪.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית הולדה בעוולה, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם