רשלנות רפואית בהשתלת כבד היא נושא לא פשוט.
הכבד שוקל 1.5 ק"ג והוא הבלוטה הגדולה ביותר שנמצאת בגוף האדם. לכבד תפקיד חשוב מאד בחילוף החומרים ותהליכים מטבוליים רבים מאד בגוף. בכבד מתפרקות לא מעט תרופות וכן המשקאות האלכוהוליים שרבים שותים. כמו כן הכבד מסנתז חלבונים, מנטרל רעלים ומפיק כימיקלים הדרושים לתהליך העיכול. העובדה שלא מעט מן התרופות מתפרקות בכבד משפיעה גם על האינטראקציות בין התרופות ותופעות הלוואי שלהן.
מקרי רשלנות רפואית בהשתלת כבד
לא מעט גורמים יכולים לפגוע בתפקוד הכבד. אחד הגורמים הנפוצים ביותר לפגיעה אנושה בכבד הוא שתיית אלכוהול מוגזמת וזאת משום פירוק האלכוהול על ידי הכבד. גורם נפוץ אחר הוא תרופות שפוגעות בתפקודי הכבד, הנפוצה ביותר היא האקמול (פראצטמול) שבמינונים גבוהים מאד וללא טיפול רפואי בזמן עלולה לגרום לאי ספיקת כבד סופנית. מלבד הגורמים הללו לא מעט מחלות יכולות לפגוע אנושות בתפקוד הכבד, דלקת כבד, שחמת הכבד ועוד. הסממן העיקרי לבעיה בכבד הוא עליה בבילירובין בדם והופעה של צהבת.
רשלנות רפואית בהכנה להשתלת כבד
ההתוויה הרפואית להשתלת כבד היא מחלת כבד סופנית וכשל תפקודי מוחלט. בין הגורמים שיכולים להשפיע על סיכויי הצלחת הניתוח הם מחלה זיהומית, שימוש בסמים ואלכוהול,מחלות ריאה, זקנה, מחלות לב ועוד. במהלך הכריתה של האיבר הפגוע מנתקים אותו מכל האיברים המחוברים אליו ומחברים אליהם את האיבר החדש. משך הניתוח הממוצע הוא בין 5 ל-6 שעות.
רשלנות רפואית בניתוח השתלת כבד
לצערנו השתלת כבד היא פרוצדורה רפואית מסובכת עם לא מעט סיכונים וזאת לאור מצבם הבריאותי הרעוע של החולים עצמם. הניתוח מתבצע דרך חתך שמבוצע בבטן העליונה. ברוב המקרים מוצא האיבר הפגוע בטרם השתלתו של האיבר החדש. לאחר הניתוח יאושפזו החולים במחלקה לטיפול נמרץ בשל הצורך בהשגחה יתרה על תפקוד מערכות הגוף לאחר ההשתלה ומניעת סיבוכים אפשריים.
תביעה בגין רשלנות רפואית בהשתלת כבד:
התובעת הגישה תביעה לפיצויים בסך 5.7 מליון שקלים נגד קופת חולים כללית. לטענתה של התובעת רשלנות רפואית בטיפולי ההפריה שעברה בבית החולים סורוקה גרמה לדלקת כבד שבגינה נזקקה התובעת להשתלה. התובעת ובעלה לא הצליחו להביא ילדים והם הופנו לטיפולי פוריות. התובעת עברה בדיקות דם וניתוח לשם אבחון הבעיה שגורמת לאי הפוריות. לפי התוצאות נקבע הצורך של התובעת בהפריה חוץ גופית.
אחרי אחת מן ההפריות שעברה הרתה התובעת אולם בשבוע ה-16 להריון, חשה התובעת בחולשה והגיעה לחדר המיון בסורוקה. בחדר המיון אובחנה דלקת כבד. התובעת שוחררה אך עקב החמרה במצבה אושפזה בשנית לאחר מספר ימים משום שפיתחה אי ספיקת כבד קשה שבעקבותיה התערפלה הכרתה. לפי טענות התובעת, הצוות לא בחן כראוי את תרומת הזרע ולא שמר על סטריליות במהלך הטיפול בתובעת. טרם הוגש כתב ההגנה.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית בהשתלת כבד ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון