מחקר מבוקר עם הקצאה אקראית שכלל 364 נשים בוצע במטרה לבחון את השפעתו של טיפול באספירין ו-הפרין על שיעור הלידות החי בנשים שסובלות מ-הפלות חוזרות בלתי מוסברות. המשתתפות במחקר הוקצו אקראית לטיפול באספירין בשילוב עם נדרופרין [(Nadroparine, (Fraxiparine], אספירין בלבד, או אינבו. הטיפול המשולב והטיפול ב-אספירין בלבד לא הביאו לשיפור בשיעור לידות החי בנשים אלו.
אספירין ו-הפרין בעל משקל מולקולרי נמוך (LMWH) משמשים לטיפול בנשים עם הפלות חוזרות בלתי מוסברות, למטרת שיפור של שיעור לידות החי. לעומת זאת, יש מידע מוגבל ממחקרים מבוקרים עם הקצאה אקראית התומך בטיפול זה.
מחקר זה הינו מחקר עם הקצאה אקראית שכלל 364 נשים בגילאי 18-42 עם רקע של הפלות חוזרות בלתי מוסברות, המנסות להיכנס להריון או נמצאות לפני שבוע 6 להריון. המשתתפות במחקר הוקצו אקראית לטיפול ב-אספירין במינון 80 מ"ג בשילוב של נדרופרין [(Nadroparine, (Fraxiparine] (במינון של 2850 יחידות, החל מהוכחת קיום עובר חי), לטיפול ב-80 מ"ג אספירין בלבד, או לקבלת אינבו. מדד התוצא העיקרי במחקר היה שיעור לידות החי. מדדי התוצא המשניים היו שיעור ההפלות הטבעיות, סיבוכים מילדותיים, ואירועים חריגים אצל האם או העובר.
לא נמצא הבדל בשיעורי לידות החי בין שלושת קבוצות המחקר. 54.5% מהנשים בקבוצת הטיפול המשולב ילדו לידת חי, לעומת 50.8% מהנשים בקבוצה שטופלה באספירין בלבד ו-57% מהנשים בקבוצה שקיבלה אינבו. מתוך 299 הנשים שנכנסו להריון, שיעור לידות החי היה 69.1% בקבוצת הטיפול המשולב, 61.6% בקבוצה שטופלה באספירין בלבד, ו-67% בקבוצה שקיבלה אינבו. בקבוצת הטיפול המשולב הייתה נטייה מוגברת לחבורות ונפיחות או גרד באתר ההזרקה לעומת שתי קבוצות הטיפול האחרות.
גם אספירין בשילוב עם נדרופרין וגם אספירין בלבד לא הביאו לשיפור של שיעור לידות החי בהשוואה ל-אינבו, בנשים עם הפלות חוזרות בלתי מוסברות.