רשלנות רפואית הדסה עין כרם/ הר הצופים- רשלנות רפואית בבית חולים הדסה/ בהדסה היא נושא מאמר זה.
רשלנות רפואית מתרחשת לצערנו הרב בכל בתי החולים בישראל, וגם בטובים ובמובחרים שבהם. בית החולים הדסה עין כרם הוא בית חולים חדשני ומודרני, והוא בין בתי החולים הגדולים בירושלים. בית החולים הוא בית חולים אוניברסיטאי, ומסונף לבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית. בית החולים משקיף לנוף השכונה הירושלמית עין כרם, והוא מוקף בעצי אורן עבותים. מלבד בית החולים הדסה עין כרם, נמצא בירושלים גם בית החולים הדסה הר הצופים. בתי החולים הם ספינת הדגל של ארגון נשים ציוניות באמריקה של הדסה. בית החולים הדסה עין כרם מציע מגוון רחב מאד של שירותים רפואיים. בית החולים נוקט באמצעי בטיחות רבים על מנת לשמור על בריאותו ובטיחותו של החולה, ועל מנת להימנע ולמגר את תופעת הרשלנות הרפואית.
פסקי דין של רשלנות רפואית כנגד הדסה עין כרם
התובעת נותחה בבית החולים הדסה עין כרם על ידי פרופ' שילוני ופרופ' רייסמן לשם הסרת הטחול, בגלל מחלת הלופוס (זאבת) שממנה סבלה. הניתוח תוכנן לעשות בגישה לפרס קופית, כאשר באופן זה אמור הטחול להיות מנותק מסביבתו ולהיות מוכנס לשקית ניילון המוחדרת לתוך הגוף. מכיוון שלא ניתן להוציא את הטחול מהחתכים הקצרים בבטן, הוא נכתש לחתיכות. בניתוח שבוצע בדנן, במהלך כתישת הטחול, בעוד הטחול נמצא בשקית, נקרעה השקית וחלקי הטחול התפזרו בחלל הבטן. לאור הסיבוך הופסק הניתוח בצורה שבה בוצע והחל ביצוע הניתוח בצורה אחרת לשם איסוף חלקי הטחול. חמישה ימים לאחר הניתוח שוחררה התובעת מבית החולים. בלילה של יום השחרור שבה התובעת למיון של בית החולים הדסה ואושפזה ליומיים נוספים בגלל כאבי הבטן. במכתב השחרור לא אוזכרה עובדת שחרורה מאשפוז ואשפוזה מחדש וכן אף אחד מהסיבוכים שהתרחשו במהלך הניתוח. למחרת יום שחרורה שבה התובעת לחדר המיון של בית החולים ביקור חולים והתלוננה על דימום וגינאלי.בבדיקה שנערכה נתגלתה רגישות דיפוזית בבטנה והתובעת שוחררה הביתה. ארבעה ימים אחר כך שבה לחדר המיון של בית החולים ביקור חולים, כאשר אובחן שהיא סובלת מזיהום תוך בטני, התובעת נותחה, והתגלה שכתוצאה מנקבים במעי הדק שלה התגלו זיהום ומוגלה בכמות רבה. בית המשפט קבע שהמנתח פרופ' שילוני גרם לתובעת נזק ראייתי, שהפריע לה להוכיח את טענותיה. בית המשפט פסק לטובת התובע סך של 520,000 ₪.
רע"א 1412/94 הדסה עין כרם נ' גלעד- עניינו של המקרה בתביעת רשלנות רפואית בגין התאבדותו של אדם במהלך אשפוז במחלקה פסיכיאטרית. בנסיבות המקרה בדנן, היה רקע קודם של נסיונות התאבדות שביצע המטופל בביתו ועל הרקע שלהם אושפז. על אף האמור קבע הפסיכיאטר כי לא נשקפת סכנה שהאדם ינסה להתאבד שוב. נפסק שהחלטה זו של הפסיכיאטר לא הייתה סבירה ובית החולים הואשם ברשלנות רפואית ושילם פיצויים לעיזבון.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית בהדסה עין כרם / הר הצופים, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון