תוצאות עיקריות שנמדדו
בדיקת סיכון יחסי מתוקנן ישיר בין המשתמשות והלא-משתמשות לכל הסיבות הגורמות לתמותה ובדיקת אותו סיכון יחסי באופן פרטי לכל סיבה וסיבה.
תוצאות
1747 מיתות התרחשו בקבוצת הלא-משתמשות ו-2864 בקרב קבוצת המשתמשות. בהשוואה לקבוצת הלא-משתמשות, קבוצת המשתמשות הייתה בעלת שיעור הרבה יותר של תמותה מכל סיבה שהיא (סיכון יחסי מתוקנן 0.88 עם רווח סמך של 95%, 0.82-0.93). לקבוצת המשתמשות היו סיכונים נמוכים מבחינה סטטיסטית לתמותה מכל סוגי הסרטן- סרטן המעי הגס, סרטן החלחולת, סרטן הרחם, סרטן השחלות, כל הסרטנים הגניקולוגיים העיקריים יחדיו, כל המחלות ההמטולוגיות, מחלות לב איסכמיות וכל שאר המחלות שנבדקו. היה להן שיעור גבוה יותר של מיתות אלימות. לא נמצא קשר בין תמותה לבין משך נטילת הגלולות למניעת הריון, למרות שנצפו קשרים בין מחלות מסויימות ותמותה. עלייה בסיכון היחסי לתמותה מכל גורם באשר הוא בקרב קבוצת המשתתפות מול קבוצת הלא-משתתפות נצפתה בקרב נשים בגילאים מתחת ל-45 אשר הפסיקו להשתמש בגלולות למניעת הריון 5-9 שנים לפני כן, אלא לא בקרב נשים עם עם שימוש בעבר הרחוק יותר. הירידה המוחלטת המוערכת בכל הסיבות לתמותה בקרב קבוצת המשתמשות הייתה 52 על כל 100,000 שנות נשים.
מסקנה
לפי מחקר עקבה בריטי זה, גלולות למניעת הריון אינן קשורות לעלייה בטווח הארוך בסיכון לתמותה. בנוסף, נמצא יתרון כולל לנטילת הגלולות. אולם, האיזון בין היתרונות והחסרונות יכול להשתנות ברחבי העולם, כתלות בדפוסי השימוש בגלולות למניעת הריון והסיכון ברקע לכל מחלה.