רשלנות רפואית- רגל / רגליים

רשלנות רפואית בטיפול ברגל / ברגליים הינו נושא מורכב.

הרגליים הן גפיים שקיימות אצל בעלי חיים רבים, והן תומכות בגוף בשעת העמידה על הקרקע, והן משמשות לניוד הגוף באמצעות הליכה או ריצה. מגוון מחלות, הפרעות, ובעיות מתבטאות ברגליים. נהוג לחשוב שכאבים או בעיות ברגליים קשורים בהכרח לבעיות אורתופדיות, אך האמת שבעיות ברגליים יכולות להיות קשורות למערכות שונות בגוף האדם, שאינן בהכרח השרירים או העצמות. לדוגמא, אי ספיקת לב מתבטאת בין היתר בבצקות ברגליים וזאת משום שהלב מתקשה להזרים דם ביעילות לרגליים.

מקרי רשלנות רפואית רגל / רגליים

לפעמים כשיש תלונה על בעיה של כאבים, חוסר תחושה, חום, וכו' ברגל קשה לדעת לאיזה מתחומי הרפואה שייכת הבעיה ולכן יש לערוך בדיקות קפדניות על מנת שלא לטעות באבחנה.

עילות תביעה בגין רשלנות רפואית רגל / רגליים

• אבחון שגוי, אבחון מאוחר, העדר אבחון של בעיות הקשורות לרגל

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל, סיפור מקרה (האם היה סיפור של חבלה ברגל שהייתה יכולה לגרום לבעיות), מחלות רקע (בעיות קרישה, סוכרת, בעיות קרדיאליות, יכולות להתבטא בהפרעות וכאבים שונים ברגליים), ועוד. כמו כן נדרשת עמידה מדוקדקת על התסמינים המתוארים על ידי המטופל, ובדיקה גופנית של הרופא.

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע לבעיות ברגליים.

• אי הפנייה לבדיקות כלליות כולל בדיקת דם ובדיקות הדמיה כגון צילום רנטגן , CT או MRI, ובדיקות הרלבנטיות לתחום הבעיה כגון אקו (אם יש חשד ל אי ספיקת לב), או EMG אם יש חשד לבעיה נוירולוגית על רקע של סוכרת בלתי מאוזנת

• רשלנות רפואית בפענוח תוצאות בדיקות

• רשלנות רפואית במתן תרופות מבחינת סוג ומינון ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתכשיר

• היעדר הסכמה מדעת

• ביצוע הפרוצדורה הדרושה בחוסר מיומנות ובחוסר מקצועיות תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המבחן שנקבעו במבחן הרופא הסביר

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית רגל / רגליים

אליאב נ' שירותי בריאות כללית- תביעה לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לתובעת בעת שהייתה מאושפזת מיד לאחר לידתה בבית החולים קפלן. לטענת התובעת והוריה הנתבעת נהגה בתובעת ברשלנות רפואית. התובעת נולדה כפג בשבוע ה-32 להריון האם. שבוע לאחר הלידה עברה התובעת ניתוח ראשון. חודש לאחר הלידה עברה התובעת ניתוח שני. וחודשיים לאחר הלידה עברה התובעת ניתוח שלישי. לאחר הניתוח הופיע נמק באצבעות 3,4,5 בכף רגל שמאל וכמו כן שינויי צבע בכף רגל זו. כמו כן תופעות מסוג דומה החלו להופיע גם בכף רגל ימין. חמישה ימים לאחר הניתוח השלישי עברה התובעת ניתוח נוסף. לאחר מכן החלימה כף רגל ימין של התובעת אך נגרם נזק לכף רגלה השמאלית שכולל את נשירת אצבעות 4 ו-5. בית המשפט דחה את טענותיה של התביעה וקבע כי הנתבעת אינה אחראית לנזקים שאירעו לתובעת.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בטיפול ברגל / ברגליים, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם