רשלנות רפואית של רופא משפחה
תפקידו העיקרי של רופא משפחה הוא למיין תלונות של חולים ולבצע אנמנזה ממה סובל אותו מתלונן ובהתאם לכך להציע לו פתרונות טיפוליים אם מדובר בחולי קל, או להפנות לביצוע בדיקות שונות /לחדר מיון/ לרופא מומחה, אם מדובר בבעיה קשה יותר לכאורה.
על רופא משפחה מוטלת חובת הזהירות כלפי המטופל ועליו לעשות ככל יכולתו על מנת לאבחן בהקדם האפשרי את המחלה ממנה סובל הפציינט.
הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד רופא משפחה
בישראל ובעולם מוגשות תביעות רפואית רבות בגין רשלנות רפואית של רופאי משפחה. לרוב מדובר על מקרים של אי טיפול מהיר ויעיל או איחור באבחנה של מחלות או בעיות כגון סרטן, התקף לב, שבץ מוחי וכדומה.
לשם הגשת התביעה יש להצטייד בחוות דעת רפואית של רופא מומחה בתחום רפואת המשפחה אשר יפרט בהרחבה מה הייתה הרשלנות ואילו נזקים נגרמו כתוצאה מכך.
הפיצוי תלוי בגודל הנזק שנגרם ויכול להגיע לסדרי גודל של מאות אלפי ש"ח ולעיתים אף מיליונים אם מדובר בנזק בלתי הפיך.
עורכי דין העוסקים בתחום רשלנות רפואית יטפלו בתיקים אלו באחוזים מהפיצוי המושג ללקוח בסיום התביעה ורק במקרה של הצלחה. ההוצאות היחידות שיש ללקוח לשם הגשת תביעה שכזו הן בגין איסוף וצילום מסמכים רפואיים, התייעצות עם רופא מומחה, חוות דעת של המומחה לבית משפט, אגרת בי"מ, נסיעות ושליחוית במידה ונדרשות. במידה וזוכים בתביעה, יש החזר כספי של ההוצאות הנ"ל, אשר בכל מקרה הן נמוכות וסמליות לעומת הפיצוי שאמור להתקבל אם אכן ארעה רשלנות רפואית.
להערכת סיכויי תביעתך, ניתן לפנות לעו"ד ענת מולסון, המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, שפרטיה מצד שמאל למעלה