רשלנות רפואית עיניים / בטיפול עינים

רשלנות רפואית עיניים

רפואת עיניים (או אופתלמולוגיה בשמה המדעי) הוא התחום ברפואה העוסק במחלות של העיניים ובפגמים בכושר הראייה. יחד עם זאת רופא העיניים לא בודק בדרך כלל את כושר הראיה ואינו מספק מרשמים למשקפים או עזריי ראיה אחרים.

מקרי רשלנות רפואית עיניים

רשלנות רפואית ברפואת עיניים יכולה לעסוק בניתוחי לייזר או קטרקט, בעיות שונות בעיניים, או מחלות שונות בעיניים. רשלנות רפואית בעיניים יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך עד כדי פגיעה לצמיתות בכושר הראייה של המטופל ועיוורון מוחלט.

עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית ברפואת עיניים

• אבחון שגוי, מאוחר, או חוסר אבחון של מחלות ובעיות שונות הנוגעות לעיניים ולכושר הראייה.

• מעשים ומחדלים שונים שעלולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או ביצוע הליך רפואי לא מתאים, שהחמירו את מצבו של התובע או הסבו לו נזק רפואי.

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת התחקות אחר רקע אישי של המטופל כולל גיל, מחלות כרוניות (כדוגמת סוכרת או יתר לחץ דם),שעלולות להעמיד את המטופל בקבוצת סיכון לבעיות בעיניים, ובעיות נוספות כגון קרנית דקה ומחלות פתולוגיות בעיניים. כמו כן נדרשת עמידה על תסמינים גופניים המתוארים על ידי המטופל ועל פי התרשמות הרופא.

• התעלמות מביצוע בדיקות גופניות ואופתלמולוגיות מתאימות, כדוגמת בדיקת עיניים, בדיקת ראייה, בדיקת שדה ראיה, או בדיקות הדמיה כדוגמת CT על מנת לאתר דימומים ברשתית.

• רשלנות בפיענוח תוצאות בדיקות.

• אי עמידה בדרישת ההסכמה מדעת

• חוסר מעקב רפואי אחר תוצאות הבדיקות ומצבו הבריאותי של המטופל.

• ביצוע הליך רפואי בחוסר מיומנות ומקצועיות תוך הפרת חובת הזהירות וסטיה מאמות המידה של מבחן הרופא הסביר.

• רשלנות במרשם תרופות שאינן מתאימות מבחינת סוג ומינון ומבלי לבדוק את רגישות המטופל לתכשיר.

• ביצוע ניתוח לייזר/קטרקט על ידי צוות שאינו מוסמך לכך וחסר ניסיון.

• סיבוכים במהלך ניתוח לייזר/קטרקט

פסק דין- פסקי דין- רשלנות רפואית עיניים

 

תא (ת"א) 2079/04 פרץ נ' רואים 6/6 לייזר רפואי ומדעי בע"מ- תביעה בגין רשלנות בביצוע ניתוח לייזר לתיקון ראייה שגרם לתובע נזקים. התובע עבר אצל הנתבעים ניתוח לתיקון הראיה. הניתוח הראשון וניתוח נוסף שבוצע אחר כך נכשלו ולתובע נגרמה פגיעה בראייה. ביהמ"ש קיבל את תביעתו. בית המשפט קבע כי במקרה זה טרם ההחלטה על ביצוע הניתוח היה על הנתבעים לשקול את נתוניו של התובע, לרבות את העובדה שבדפי המידע על הניתוח של המכון הנתבע מומלץ שלא לבצע את הניתוח בנתונים הקיימים בתובע. עצם ביצוע הניתוח בתובע חורג מכל סטנדרט של זהירות. כמו כן מציין בית המשפט כי הפסיקה קבעה כי בניתוחים מסוג הניתוח שבוצע בתובע קיימת חובת גילוי המחייבת מתן הסבר נרחב יותר למטופל גם בדבר סיבוכים נדירים שעשויים להתרחש. בית המשפט פסק לטובת התובע 255,000 ₪.

 

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם