צינור השמע מחבר את האוזן האמצעית לגרון. תפקידו של צינור השמע הוא להשוות לחצים עם הסביבה. לעיתים אנשים מפתחים תסמינים כאשר צינור השמע לא מצליח לבצע פעולה זו. במילים אחרות, הצינור סגור כאשר בעצם הוא צריך להיות פתוח. הדבר עלול להיות מלווה בכאב או בתחושת מלאות באוזן. הבעיה עלולה להיות ממקור ספציפי או בעת טיסות, עלייה לקומות גבוהות או צלילה. לעיתים הדבר יכול להתרחש כתוצאה משימוש בפקקי אוזנים. צורה אחרת חוסר תפקוד של צינור השמע הוא כאב כרוני בצינור השמע הגורם לתחושת המצאות בתוך חבית בזמן דיבור. לעיתים צינור השמע נפתח ונסגר באופן קצבי, וגורם לרעש של נקישות. הסיבות העיקריות שעלולות להוביל לחוסר תפקוד של צינור השמע הם: גיל,אלרגיות,ודלקת של האוזן האמצעית. אבחנת המחלה נעשת באופן כללי על ידי התמונה הקלינית של החולה ודיווח על תחושת מלאות באוזן אשר חולפת בעת בליעת רוק. הטיפול בחוסר תפקוד של צינור השמע נעשה באופן פרטני על פי הגורם שהובילו למצב.
מקרי רשלנות רפואית – חוסר תפקוד של צינור השמע
חוסר תפקוד של צינור השמע הוא לרוב מצב שפיר שנפתר מעצמו ברוב המקרים או לאחר טיפול. איבוד השמיעה היא לרוב דבר חולף.יחד עם זאת יכולים להתעורר לספקטרום של סיבוכים שונים: זיהומים, וריטיגו, דלקת באוזן החיצונית, קרע בעור התוף, החמרת כאבים,ציפצופים באוזנים ובחילות.
עילות לתביעה ברשלנות חוסר תפקוד של צינור השמע :
– התרשלנות בזמן אבחון המחלה לאחר הופעת סיבוכים לא רצויים כגון קרע בעור התוף או בחילה כרוניות, כאבים בלתי נסבלים או איבוד שמיעה.
– רשלנות בסוג או בעיתוי של בדיקות חיוניות במצב של חוסר תפקוד של צינור השמע,
– ביצוע אנמנזה חלקית או לא נכונה וחוסר תשומת לב לתסמינים הרגשת מלאו באוזן או הפרשות.
לשאלות על רשלנות רפואית בנושא חוסר תפקוד של צינור השמע ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה מופיעים בראש העמוד משמאל.