רשלנת של אחות / אחיות בחדר טיפול נמרץ

רשלנות של אחיות בטיפול נמרץ הוא נושא קשה.

היחידה לטיפול נמרץ היא היחידה בבית החולים המספקת טיפול לחולים הקשים ביותר בבית החולים. לא מעט פעמים מדובר בחולים שנשקפת סכנה ברורה ומיידית לחייהם כאשר רבים מהם מונשמים ומורדמים. בניגוד למחלקות אחרות בהן הצוות הרפואי אינו נמצא במשך 24 שעות עם החולה, אלא מסתובב בין חדר לחדר, בתחנת האחיות, ועוד, בשל מצבו הקשה של החולה המאושפז ביחידה לטיפול נמרץ, חולה זה זקוק בדרך כלל להשגחה ולטיפול צמודים ביותר. לא פעם המטופלים אינם יוצאים בחיים מאשפוז ביחידה זו, ואם הם אכן מתאוששים מהמצב הקשה לעיתים הם נזקקים לשיקום קשה וממושך. במצב קריטי כשל החולה המאושפז ביחידה לטיפול נמרץ, רשלנות של אי אילו מאנשי הצוות יכולה בקלות לעלות למטופל בחייו או בנזקים חמורים לטווח הארוך.

מקרי רשלנות של אחות בטיפול נמרץ

ברוב בתי החולים קיימות מספר יחידות לטיפול נמרץ המתמחות בהתמחויות שונות, כאשר המשותף להן הוא מצבם הקשה של החולים. לדוגמא, טיפול נמרץ פנימי, טיפול נמרץ לב, טיפול נמרץ פגים, טיפול נמרץ ילדים, ועוד. ביחידות לטיפול נמרץ עוקבים במשך כל הזמן אחרי הסימנים הויטאליים של המטופל, דופק, לחץ דם, וסטורציה. רבים מהחולים ביחידות אלו מורדמים ומונשמים, על מנת לטפל בהם בצורה הטובה ביותר מבלי שיסבלו.

עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית של אחות בטיפול נמרץ

• העדר אבחון, אבחון שגוי, אבחון מאוחר של מצבים מסכני חיים של החולים ביחידה. לדוגמא, התעלמות מסימנים ל Torsade de points (סיבוב הנקודות מצרפתית, הפרעת קצב קטלנית ומסכנת חיים שמובילה בדרך כלל לדום לב).

• העדר השגחה על המטופלים ביחידה. הידיים של מטופלים מורדמים ומונשמים קשורות משום שקיימת סכנה שהמטופל ישלוף את מכשיר הנשימה מהקנה או הזונדה שמאכילה אותו מהושט.

פסקי דין- פסק דין- רשלנות של אחות חדר טיפול נמרץ / בטיפול נמרץ

התובע היה צייר שניסה לבצע ניסיון התאבדות באמצעות בליעת תרופות ושתיית אלכוהול.התובע שהיה מחוסר הכרה בערך 24 שעות נמצא שכוב על ידו השמאלית. בבית החולים ניסו לאתר את הפלסטיקאי אך לא היה ניתן לאתרו. לאחר מכן בוצעו לתובע בדיקת CT מוח, צילום יד שמאל, בדיקות מעבדה, והוזמן לו ייעוץ אורטופדי, פלסטיקאי, וכירורגי. הרופא קבע כי יש להזמין בדיקת אורתופד והתובע הועבר לטיפול נמרץ. בטיפול נמרץ אובחנה בצקת ביד שמאל והתבצעה בדיקת לחץ תוך מדורי. הרופא לא רשם את ממצאי הבדיקה. מי שרשם היה האחות שרשמה את הממצאים בגיליון אחיות בלבד ולא בגליון הרופאים. כמו כן לא נרשמה שעת הבדיקה, שם הרופא המבצע, מומחיותו, והאיבר שבו נעשתה הבדיקה. ממצאי הבדיקה נרשמו תוך שימוש ביחידת המידה מים כאשר יחידת המידה הנכונה היא כספית. בהמשך נקבע כי בעקבות חוסר ההתייחסות התפתחה אצל התובע תסמונת מדור בלתי מטופלת. בית המשפט פסק לתובע פיצויים על סך 731,000 ₪.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם