רשלנות רפואית- אק"ג

רשלנות רפואית בפענוח בדיקת אק"ג היא נושא המאמר הבא.

בדיקת אק"ג היא בדיקה שמטרתה לבדוק את מצב תפקוד הלב. אק"ג הוא למעשה פלט דף שיוצר מכשיר הקרדיוגרף, ובו נרשם המתח החשמלי בלב. בדיקה זו יכולה לעזור לרופא לגלות לדוגמא, האם קצב הלב איטי מדי או מהיר מידי, סדיר או לא סדיר, האם יש בעיה אלקטרוליטית, האם אתה נמצא בסיכון להתקף לב, או בזמן של התקף לב או הפרעת קצב אחרת. בנוסף, הוא יכול ללמד את הרופא האם הלב שלך גדול מידי או שאתה לוקה בתסחיף ריאתי. רישום האק"ג מראה את מחזור הלב מ-12 נקודות שונות, והוא צופה במחזור הלב מ-12 מוקדים שונים. פענוח נכון של תרשים אק"ג הוא שלב קריטי מאד בטיפול הנכון במטופל משום שהוא יכול לסייע לרופא להחליט היכן הבעיה ומה הטיפול המתאים.

מקרי רשלנות רפואית בפענוח בדיקת אק"ג

בתרשים אק"ג יש משמעות לכל פרט ופרט. ראשית, חשוב מאד לאבחן את החולה ולא לאבחן את התרשים, משום שמכשיר אק"ג יכול גם לטעות. הסיכוי שיש אוטם בשריר הלב לילדה בת 6 לדוגמא הוא נמוך מאד גם אם המכשיר פולט לכם אבחנה של אוטם חריף בשריר הלב.

תרשים אק"ג מודפס על דף משובץ. הגל החיובי הראשון בתרשים האק"ג הוא גל P שמסמל את הזרם שעובר דרך העליות. לקיומו או העדר קיומו של גל P יש חשיבות ניכרת בסדירות הקצב שמופיע בתרשים. אחרי גל ה P מגיע קומפלקס QRS. גם האורך של הקומפלקס מלמד אותנו על הסדירות של הקצב. גם למרווח שבין גל ה P לגל הR יש משמעות רבה בקריאה נכונה של תרשים אק"ג. מקטע ST מציין את רפיון החדרים, וגל T הוא הגל החיובי האחרון שמציין את הטעינה מחדש. מקטע משמעותי נוסף בתרשים האק"ג הוא המרחק בין תחילת הקומפלקס QRS בגל Q ונקודת הטעינה מחדש בגל T.

לכל אחד מהמקטעים והגלים יש את הצורה והמרווח המדויקים שבו הם אמורים להופיע על מנת שתרשים האק"ג יהיה תקין.

עילות תביעה בגין רשלנות רפואית בבדיקת אק"ג

• קריאה שגויה של תרשים האק"ג

• ביצוע בדיקת אק"ג על ידי מי שאינו מוסמך לכך

• ביצוע בדיקת אק"ג מאוחר מידי

• אי ביצוע בדיקת אק"ג היכן שנדרש לבצע אותה

• פציעה, גירוי, או שפשוף מהמדבקות שבאמצעותן מחוברים הלידים לגופו של המטופל

• חיבור לא נכון של הלידים שבאמצעותם מתבצעת בדיקת האק"ג

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני או להחמיר את מצבו.

• אי הפניה לביצוע בדיקת אק"ג, בדיקת אק"ג במאמץ, בדיקת אק"ג ל-24 שעות, או בדיקת אק"ג באמצעות מכשיר loop recorder שמאפשר להקליט הפרעות קצב, או באמצעות מכשיר Reveal שהוא אק"ג מושתל, ויכול להקליט גם אירועים בעצמו.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בביצוע אק"ג, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם