רשלנות רפואית בשחרור מוקדם הוא נושא מרתק.
שחרור מוקדם מידי של מטופל ממחלקה או חדר מיון עלול להיות עילת תביעה של רשלנות רפואית. מעבר לטרחה בחזרה נוספת לאשפוז או לחדר מיון, שחרור מוקדם עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למטופל עד כדי מוות. לדוגמא, לא פעם קורה כי חלה הידרדרות במצבו של מטופל, או שהבעיה ממנה הוא סובל עדיין בשלבים ראשוניים, ולכן שחרורו במצב שיש צורך אפילו בהשגחה בלבד, עלול להיות רשלנות רפואית. רופא שמשחרר חולים מאשפוז או חדר מיון, חייב להפעיל שיקול דעת כדי לא לשחרר מטופל מוקדם מידי ובטרם קיבל את הטיפול המתאים.
מקרי רשלנות רפואית שחרור מוקדם מבי"ח /חדר מיון
שחרור מוקדם יכול להיעשות במיון, או מוקד לרפואה דחופה, במחלקה, אחרי בדיקה, או אפילו ביקור שגרתי אצל רופא המשפחה כשיש חשש להידרדרות במצבו של המטופל.
עילות תביעה בגין רשלנות רפואית בשחרור מוקדם מבית חולים /מחדר מיון
• שחרור מוקדם מידי מאשפוז במחלקה, היכן שיש עדיין צורך בהשגחה או בטיפול בחולה. לדוגמא תעוקה בלתי יציבה היא גורם סיכון להתפתחות אוטם בשריר הלב, ולכן יש צורך להשאיר חולה שאובחנה אצלו תעוקה בלתי יציבה להשגחה.
• שחרור מוקדם מידי ממיון. חדר מיון הוא המקום בו ניתן הטיפול הראשוני בבעיה ממנה סובל המטופל. לא פעם כמובן מדובר בבעיות מסכנות חיים. ישנם לא מעט מקרים בהם מטופלים מגיעים לחדר המיון במצב יציב, ואי אז במהלך השהות במיון חלה הידרדרות קשה במצבם. כמו כן, לפעמים מטופלים מגיעים לחדר המיון כשמצב המחלה/בעיה התחלתי, ויש צורך להשגיח על מצבם. בנוסף ישנם מטופלים הידועים בהיסטוריה הרפואית הבעייתית שלהם, שלעיתים יש לנקוט עימם במשנה זהירות.
• שחרור מוקדם מידי אחרי בדיקה. ישנן בדיקות פשוטות וישנן בדיקות מורכבות יותר שאף דורשות אשפוז לצורך השגחה לאחר הבדיקה, כדוגמת צנתור בין אם
פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית שחרור מוקדם מבית חולים /מיון
תא (ת"א) 2071/01 עזבון עו"ד רונת דוד ז"ל נ' שירותי בריאות כללית- התובע הגיע לביה"ח בילינסון לאחר שסבל מלחצים בחזה ולחץ דם גבוה; בבדיקות שנערכו בחדר המיון התגלתה תעוקה בלתי יציבה ולכן הוחלט לאשפזו. למחרת ערך אחד הנתבעים שהיה מומחה ברפואה פנימית, ביקור במחלקה במהלכו החליט לשחרר את המנוח מבית החולים. בהמשך לקה המנוח באוטם חריף בשריר הלב ובמהלך השנים הדרדר מצבו הבריאותי עד שנפטר שנתיים לאחר מכן. בית המשפט קבע שלכל רופא קיימת חובת זהירות כלפי מי שמטופל על ידו. בדנן, הנתבעים היו צריכים לצפות כי שחרור המנוח לביתו לאחר שאובחנה תעוקה בלתי יציבה, טומן בתוכו סיכון להתפתחות אוטם בשריר הלב.
לשאלות בנושא תביעת רשלנות רפואית על שחרור מוקדם מבית החולים/ מיון, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון