רשלנות בצניחה של כף רגל הוא נושא מדובר מאד.
צניחה של כף הרגל היא אחת הבעיות השכיחות ביותר לאחר פגיעה עצבית כגון אירוע מוחי, מחלות נוירולוגיות שונות, וניתוחים אורתופדיים שונים. קיימים בשוק מספר פתרונות ועזרים שונים לטיפול בתופעה הגורמת לסבל למטופלים ולפגיעה ביכולת התנועה שלהם. לדוגמא, אירוע מוחי יכול לפגוע בתאי העצב במוח האחראים להפעלת שרירי כף הרגל בהליכה. התוצאה של פגיעה זו היא צניחה של כף הרגל וגרירה של כל הרגל בהליכה עקב קושי או חוסר אפשרות ליישר את הקרסול במהלך הצעד.
מקרי רשלנות רפואית- צניחה של כף הרגל – דרופ פוט
רשלנות בצניחה של כף הרגל יכולה להיות באבחון של התופעה עצמה, ויכולה להתבטא גם ברשלנות בטיפול בה. העצב האחראי על הפעלת כף הרגל ויישור הקרסול כלפי הגוף (dorsi flexion) הוא העצב הפרונאלי (peroneal Nerve), כך פגיעה מקומית בעצב הפרוניאלי או בעצב הסכיאטי (Sciatic Nerve) שממנו העצב הפרונאלי מסתעף יכולה לגרום לצניחה של כף הרגל. במקרים בהם העצב עצמו הוא הפגוע כמו אחרי תאונת דרכים עם שבר באגן הירכיים, ניתוח להחלפת פרק ירך, או פגיעה ישירה בפגיעת ירי, נעזרים בסוגים שונים של סדים תומכים לרגל. סדים אלו מונחים בתוך הנעל, תומכים בקרסול בהליכה ומונעים את הגרירה של הרגל וההיתקלות שלה בקרקע. סדים אלו נעשים מחומר פלסטי, ואחד החסרונות הגדולים של סדים אלו הוא המשקל שלהם. כמו כן הסדים הללו מייצבים את הרגל במנח קבוע של יישור וגורמים להליכה לא טבעית.
עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית בצניחה של כף הרגל – דרופ פוט
• העדר אבחון, אבחון מאוחר, אבחון שגוי של צניחה של כף הרגל
• העדר אבחון, אבחון מאוחר, אבחון שגוי של הבעיות והמחלות שיכולות להוביל לצניחה של כף הרגל. לדוגמא אבחון מאוחר מידי של שבץ וכתוצאה מכך פגיעה בעצבים ובעקבות הפגיעה התפתחות של צניחה של כף הרגל.
• מעשים ומחדלים רשלניים שעשויים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו או ביצוע של הליך רפואי בלתי מתאים שבעקבותיו נגרמה צניחה של כף הרגל. לדוגמא החלטה על ניתוח בעמוד השדרה שלא היה בו צורך ובעקבותיו צניחה של כף הרגל.
• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת התחקות אחר גיל, ניתוחים אורטופדיים כגון ניתוח בעמוד השדרה, תאונת דרכים עם פגיעה באגן, פצע ירי עם פגיעה עצבית, רקע בריאותי של אירוע מוחי או גורמי סיכון לאירוע מוחי כגון סוכרת, שומנים וכולסטרול בדם, יתר לחץ דם, וגלולות היריון, כולם גורמי סיכון להתפתחות של צניחת כף רגל.
• העדר הסכמה מדעת. ביצוע ניתוח אורטופדי מבלי שהוסבר למטופל שיש סיכון להיווצרותה של צניחה בכף הרגל.
• החלטה על טיפול בלתי מתאים בצניחת כף הרגל
• אי הפניה לביצוע הבדיקות הרלבנטיות כולל צילום רנטגן ובדיקת EMG
• רשלנות בפענוח תוצאות בדיקת ה EMG
לשאלות בנושא רשלנות רפואית הקשורה לצניחה של כף רגל, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון