רשלנות רופאים- רשלנות של רופא

רשלנות רופאים היא נושא המאמר שלפנינו.

רשלנות רופאים יכולה להתרחש בכל תחום מתחומי הרפואה, וכמו כן בכל אחת מהאוכלוסיות, ובכל מקום בארץ. התחומים בהם הרשלנות הרפואית בקרב רופאים נפוצה במיוחד הם לידה וניתוחים, זאת משום שפרוצדורות רפואיות אלו הן מסובכות במיוחד. כמו כן אלו גם התחומים בהם ישנה הכי הרבה רשלנות של בתי חולים, וזאת משום שניתוחים מתבצעים בבתי החולים, והרוב העיקרי של הלידות עדיין מתבצע גם כן בבתי החולים.

מקרי רשלנות רופאים

רשלנות של רופאים יכולה לנבוע מהיעדר ידע, היעדר ניסיון, עומס עבודה במהלך החודש המשולב גם בחוסר בשעות שינה (במיוחד לדוגמא כאשר מדובר בסיטואציות מלחיצות במיוחד כגון המחלקות לרפואה דחופה בבתי החולים השונים), היעדר הימצאותם של רופאים בכירים במהלך משמרות או במחלקות לרפואה דחופה, ועוד. אין כמובן בסיבות אלו כדי להצדיק את רשלנותם של הרופאים בעבודתם. יחד עם זאת, יש בהן כדי ללמד על הנסיבות שהטיפול בהן יכול לסייע במניעת רשלנות רפואית בעתיד.

עילות תביעה בגין רשלנות רופאים

• היעדר אבחון, אבחון שגוי, אבחון מאוחר של מחלות, בעיות, והפרעות רפואיות

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל, רקע בריאותי, טיפול תרופתי, ועוד. כמו כן נדרשת עמידה מדוקדקת על הסימפטומים המתוארים על ידי המטופל וכן התרשמות של הרופא.

• היעדר הסכמה מדעת מהווה רשלנות רופאים

• רשלנות רופאים במתן תרופות מבחינת סוג ומינון ומבלי להתייחס לרגישות המטופל לתכשיר

• אי הפניה לביצוע בדיקות דם, בדיקות הדמיה, והבדיקות הרלבנטיות לתחום הבעיה

• רשלנות רופאים בפענוח תוצאות של בדיקות

• ביצוע פרוצדורה רפואית בחוסר מיומנות ובחוסר מקצועיות תוך סטייה מחובת הזהירות ומאמות המבחן הנדרשות לפי מבחן הרופא הסביר

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רופאים

תא (חי') 14578/00 עזבון המנוחה להב רחל ז"ל נ' ד"ר דיוקמן רוני- המנוחה נפטרה ביה"ח כרמל מתסחיף ריאתי מסיבי. הנתבע הוא רופא נשים במקצועו שעקב אחר המנוחה מבחינה גניקולוגית, ורשם לה גלולות למניעת היריון. הנתבעת השניה (קופ"ח כללית) היא הבעלים והמחזיקה בביה"ח כרמל שלחדר המיון שלו הגיעה המנוחה פעמיים: בפעם הראשונה הגיעה המנוחה בלילה לחדר המיון ושוחררה למחרת לביתה ללא אבחנה. בפעם השניה הגיעה המנוחה בשעות הבוקר, ובמהלך שהותה במיון חלה הדרדרות במצבה שפורשה כתסחיף ריאתי.המנוחה נותחה בביה"ח באופן דחוף, וקרישים רבים הוצאו מעורק הריאה הראשי. המנוחה לא התאוששה מהניתוח ולא היה ניתן לייצב את מצבה ההמודינאמי, ועקב קריסת מערכות כללית נותרה המנוחה מחוסרת הכרה עד שנפטרה יום אחרי הניתוח. הרופאים בחדר המיון סטו מסטנדרט ההתנהגות של רופא סביר שעה שלא תיעדו את תלונותיה של המנוחה, התעלמו מתלונות המנוחה על קשיי נשימה, ונתנו פרשנות שגויה לפיה מדובר בכאב גרמי מבלי שביררו עם המנוחה לגבי קיומם של גורמי סיכון לתסחיף ריאתי (השמנת יתר ונטילת גלולות). ביהמ"ש פסק לטובת התובעים סך של 1,192,695 ₪.

לשאלות בנושא רשלנות רופאים, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם