האטות בדופק העובר- בעיות במוניטור בלידה – רשלנות רפואית?

מדי יום אנו נשאלים על ידי הורים רבים אם האטות בדופק העובר או בעיות שונות במוניטור במהלך הלידה, מעידות על רשלנות רפואית.

לשאלות בנושא ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה משמאל.

חשוב להבין כי אם חס וחלילה נגרם לתינוקכם נזק במהלך הלחידה, הרי שזוהי חובתכם לבחום אם ארע משהו לא תקין במהלך הלידה ואם כן יש להגיש תביעת רשלנות רפואית

יחד עם זאת, אם היו לכאורה בעיות בלידה, אך אין נזקים כלל למרבה המזל- לא בטוח שכדאי להיכנס לתביעה מאחר ובית משפט נותן פיצוי רק בגין הנזק.

המצב השלישי הוא שהיו בעיות במוניטור או האטות בדופק, אך עדיין מוקדם לדעת אם ישנן השלכות עתידיות של המצוקה העוברית, כלומר לעיתים רק בגיל שנתיים או יותר מתברר אם ישנו נזק מוטורי או אחר אצל הילד ובמקרה כזה, ניתן להמתין ולא להגיש תביעה עד שמתגבשים מלוא הנזקים (אך עדיין כדאי לאסוף את כל המסמכים ולהיוועץ בעו"ד).

ישנם אמצעים מגוונים להעריך את מצבו של העובר ברחם במהלך הלידה. העיקרי שבהם, אשר בו מתבצע , כעיקרון, שימוש לאורך הלידה כולה, הוא ניטור קצב לב העובר.

הניטור מתבצע ע"י חיבורה של האשה למיכשור הולם שמדפיס, מעל גבי נייר רציף, את דופק לב העובר.

הרכיבים העיקריים שנבחנים בניטור הם: (א) קצב הלב הבסיסי – קצב הלב הבסיסי של עובר שונה משמעותית מקצב לבה של האומנם; (על ) וריאביליות הקצב – קצב לב עוברי תקין לא אמור להיות קבוע לזמן רב, אלא לשנות מפעימה לפעימה – למשל: קצב קבוע לאורך זמן מטעם 155 לדקה לא נורמלי.

תרשים תקין של רישום דופק עוברי ממש לא אמור להיות "שטוח" לחלוטין. במצב של חשד לוריאביליות מופחתת, אפשר לעשות בדיקת גירוי של קרקפת העובר, ובמקרה שהגירוי גורם להאצה בדופק העוברי, הדאגה למצוקה עוברית קטן, ולהיפך; (ג) האומנם ישנן האטות בדופק העוברי.

האטות בדופק לב העובר מתרחשות כשזרימת הדם מופחתת, והן משמשות סמן שמחשיד למצב של מצוקה עוברית.

האטות דופק עוברי מחולקות למספר דרגות חומרה, ועל צוות האחיות והרופאים המיילדותי מוטלת האחריות להרגיש בהן בזמן אמת, לדון במידת חומרתן, ולהחליט האם יש לסיים בגינן את הלידה, ובאיזו מהירות. שמירת תרשים הניטור בבית החולים – תרשים הניטור (תרשים המוניטור, בלשון השגורה) חייב להישמר בבית החולים, כחלק מתיק האשפוז מטעם האם. כמעט בכל תיק רשלנות רפואית בלידה, יש לעיין בתיקה הרפואי מבית החולים, ובין היתר, לעיין בקפדנות יתרה בתרשימי המוניטור בלידה כדי ללמוד מהם האומנם תוך כדי הלידה הניטור הינו תקין, ואם לאו – האומנם צוות המיילדים הגיב כנדרש, שאם לאו – ענין זה מסוגל להוות עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בלידה.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בלידה ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון אשר טיפלה ומטפלת בתיקים מפורסמים רבים בתחום זה שפרטיה בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם