רשלנות רפואית בהשתלת דפיברילטור, הוא נושא המאמר הבא.
דפיברילטור הוא מכשיר שמעביר פולסים חשמליים ללב, ישנו דפיברילטור חיצוני, שבו משתמשים בבתי החולים ובניידות טיפול נמרץ, וישנו דפיברילטור מושתל (ICD) שמיועד לטיפול בחולים שמועדים להפרעות קצב קטלניות, או שכבר עברו אירוע של הפרעת קצב קטלנית.
מקרי רשלנות רפואית בהשתלת דפיברילטור
אופן פעולת המכשיר הוא כזה שכאשר המכשיר מזהה שיש הפרעה בפעילות הסדירה של הלב, הוא נותן שוק חשמלי שמחזיר את הלב לפעילות סדירה. ישנם מכשירי דפיברילטור שמשולב בהם קוצב. השתלה של דפיברילטור נעשית בחדר הקוצבים, והיא לוקחת בין 2-3 שעות. מיד לאחר ההשתלה יבוצע צילום חזה, וצילום נוסף יבוצע יום למחרת. כמו כן, אסור למטופל להרים את ידו במשך השבועות הראשונים מעל גובה הכתף מחשש להתנתקות של האלקטרודות המחברות בין הלב והמכשיר. הסיבוכים העיקריים האפשריים בהשתלת דפיברילטור הם זיהום, קריעה של האלקטרודות, חירור הלב, וחירור הריאה. בדרך כלל הבחירה באלקטרו פיזיולוג מומחה יכולה להוריד את הסיכון לסיבוכים.
תביעות רשלנות רפואית דפיברילטור / בהשתלת דפיברילטור
• היעדר אבחון, אבחון שגוי, אבחון מאוחר של המצב שבגינו נדרש להשתיל דפיברילטור
• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני.
• היעדר הסכמה מדעת
• ביצוע הפרוצדורה הרפואית בחוסר מקצועיות, בחוסר מיומנות, תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המידה שנקבעו במבחן הרופא הסביר
• רשלנות במתן תרופות בזמן הפרוצדורה ולאחריה מבחינת סוג, מינון, ומבלי לוודא את רגישות המטופל לתכשיר
• השתלת סוג הדפיברילטור הלא נכון
• אי ביצוע מעקב אחר מצבו של המטופל, ואחר תקינות המכשיר לאחר ביצוע השתלת דפיברילטור
• כוונון שגוי או אי תכנות של מכשיר הדפיברילטור
• אי מתן הסבר למטופל כיצד עליו לנהוג לאחר השתלת דפיברילטור
תביעת רשלנות בהשתלת דפיברילטור
משפחתו של אדם שנפטר לאחר ששוחרר מוקדם מידי מבית החולים איכילוב לאחר השתלת דפיברילטור תובעת 5 מליון שקלים, בטענה של רשלנות רפואית. משפחת המנוח טוענת שאילו היו מבצעים בבית החולים את הבדיקות הנדרשות לאחר השתלת המכשיר היו מגלים שהמנוח סובל מדימום קטלני. יומיים אחרי ההשתלה התלונן המנוח כי הוא סובל מכאבים וקוצר נשימה, וביום השלישי שוחרר למחאת משפחתו מבית החולים, בטענה כי מצבו הרפואי תקין והוא יכול לעמוד בנסיעה לביתו באילת. החולה התלונן בזמן הנסיעה ומצבו התדרדר ככל שנקפו השעות. יום למחרת הובהל לבית החולים יוספטל באילת, כאשר מאמצי ההחייאה והטיפול שניתן בבית החולים לא הועילו והאיש נפטר. בנתיחה שלאחר המוות התברר כי המנוח סבל מדימום חזה מאסיבי ונקב בחדר הימני. המומחה מטעם התובעים הגיש חוות דעת שבה נכתב בין השאר כי על הצוות הרפואי בבית החולים היה לעשות יותר מאשר רק להקשיב לריאותיו של המנוח בשעה שהתלונן על קוצר נשימה.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית דפיברילטור, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון