רשלנות רפואית בבדיקת סי.טי- בדיקת CT

רשלנות רפואית בבדיקת סי.טי הינה נושא מעניין.

ההתפתחות הטכנולוגית שחלה בשנים האחרונות משפיעה מאד גם על מדעי הרפואה. התפתחות זו מאפשרת הן גילוי מוקדם של מחלות והן מתן טיפול טוב יותר לחולים. יחד עם זאת, להתפתחויות אלו שמתרחשות במקביל לתהליכים נוספים יש גם צדדים שליליים. בדיקת CT היא בדיקת הדמיה של סריקה ממוחשבת באמצעות קרני רנטגן. הטכניקה החדשנית מאפשרת הפקה של תמונות באיכות גבוהה מאד והדגמה ברמת דיוק גבוהה של אברי הגוף הפנימיים. רמת הקרינה שנפלטת במהלך הבדיקה היא אומנם גבוהה אך לביצוע הבדיקה יש חשיבות יתרה פעמים רבות באבחון מדויק של הבעיה הרפואית.

רשלנות רפואית בהכנה לבדיקת CT

בדיקת ה CT איננה בדיקת נטולת סיכונים. בדיקת CT יכולה להתבצע עם חומר ניגוד וללא חומר ניגוד תלוי בבדיקה. חומר הניגוד מכיל יוד ולכן הבדיקה יכולה להיות מסוכנת למי שרגיש ליוד. בשל הקרינה וסכנת הפגיעה בעובר הבדיקה איננה מומלצת לנשים בהריון. חומר הניגוד יכול להיות מסוכן לבעלי בעיה בתפקוד הכליייתי משום שהוא עלול להחמיר את מצב הכליות. כמו כן בעלי מחלות לב, בעיות בבלוטת התריס וסוכרת נמצאים בקבוצת סיכון שעלולה לפתח רגישות ליוד. רגישות ליוד יכולה להוביל לתגובה אלרגית חריפה (אנאפילקסיס) ולכן יש לנקוט במשנה זהירות בביצוע הבדיקה.

יש צורך בהסרה של חפצי מתכת ומשאבת אינסולין לפני ביצוע הבדיקה. הזרקת חומר הניגוד והשתייה שלו יכולים לגרום לתחושה בלתי נעימה למטופל. אחרי הבדיקה יש להשאיר את החולה לתקופת זמן להמתנה על מנת לוודא שהוא לא מפתח תגובה אלרגית חריפה ליוד.

רשלנות רפואית בפענוח תוצאות בדיקת ה CT

רשלנות רפואית נפוצה היא רשלנות בפענוח תוצאות של בדיקות רפואיות. בבדיקת ה CT ניתן לסרוק איברים פנימיים שונים בגוף האדם ולזהות פגיעות באנטומיה ובזרימת הדם אליהם. רשלנות בפענוח התוצאות יכולה להיות הרת גורל משום שהיא עלולה להוביל לטיפול מוטעה בבעי

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית בבדיקת סיטי CT

התובעת החלה לסבול בגיל 25 ובחודש שישי להריונה מהפרעות בראיה וכאבי ראש. התובעת פנתה לרופא משפחה בקופת החולים, ועקב ההחמרה במצבה פנתה יום למחרת לרופא הנשים שהפנה אותה לחדר המיון. בחדר המיון הוחלט על אשפוז במחלקה פנימית. בדיקת העיניים שביצעה התובעת לא הייתה תקינה. התובעת נשלחה לביצוע CT מוח שלא העלה ממצא מיוחד אך גם לא בדק את אזור בלוטת יותרת המוח. רופאת העיניים ומומחה הנוירולוגיה סברו כי התובעת סובלת מפפליטיס ולכן טופלה בסטרואידים. בית המשפט המחוזי קבע כי אי ביצוע בדיקת ה CT עם הכוונה לאזור בלוטת יותרת המוח עוד ביום אשפוזה של התובעת מהווה רשלנות רפואית. בית המשפט קבע כי ביצוע הבדיקה היה יכול להוביל לאבחנה של הגדלה של הבלוטה שהובילה בסופו של יום לאובדן הראייה.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בבדיקת CT ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם