תביעת רשלנות רפואית חמורה הוגשה עקב כריתה מיותר של התוספתן.
מדובר על מקרה שארע לפני כ-15 שנה, עת הגיעה האישה לבית החולים בלינסון כאשר היא סובלת מכאבי בטן עזים. הרופאים קבעו כי המטופלת סובלת מדלקת בתוספתן, האישה נותחה, התוספתן נכרת. עם זאת, התובעת המשיכה להתלונן על כאבי בטן ולבסוף נערכה לה בדיקה והיא הופנתה לבית החולים איכילוב.
בבית החולים נעשה לה צילום בטן, ושם נתגלה לראשונה נקב במעי. בעקבות הנקב, אשר הביא להתפתחות דלקת חריפה, נאלצו הרופאים לכרות חלקים מהמעיים.
היות ומדובר היה בכריתה נרחבת, לא יכלו הרופאים לחבר מחדש את קצוות המעי ועל כן יצרו הרופאים חתך בדופן בטנה של התובעת ומשם מפנה האישה את צואתה מאז ועד היום. האישה הלינה בבית המשפט כי הייתה היא מלאת חיים והיום היא נמנעת לצאת מביתה. כמו כן, לטענתה מרבית יומה הולך על הקפדה על ניקיונה האישי.
עורכי הדין מטעם בית החולים בילינסון טענו כי האחריות לרשלנות רפואית בניתוח רובצת על כתפיהם של רופאי איכילוב. עם זאת, בית המשפט הטיל את מלוא האחריות על בילינסון. עוד טענו ב"כ של בית החולים הנתבע כי האישה סירבה להתאשפז בימים נשוא התובענה, אך בית המשפט דחה טענות אלו.
בפסק הדין נקבע כי הרשלנות הרפואית באבחון מחלתה של התובעת הסבה לה נזקים חמורים ובלתי הפיכים, ופעולות הצוות הרפואי בבית החולים בילינסון התנהלו באופן רשלני. בעקבות המחדלים בבית החולים בילינסון, לא אובחנה מחלה של התובעת, לא בזמן שהייתה אמורה להיות מאובחנת ולא בכלל. השופטת קבעה כי רופאי בית החולים הנתבע חרגו ממבחן ה"רופא הסביר", והפרו את חובת הזהירות כלפי התובעת.
בית המשפט פסק פיצויים לתובעת בסך של 300,000 שקלים בגין הפסד השתכרות, 200,000 שקלים בעבור החזר הוצאות, 300,000 שקלים בעבור כאב וסבל והחזר על הוצאות משפט.
לשאלות או להערכת סיכוייך להגשת תביעת רשלנות רפואית על כריתת תוספתן שגויה או שלא לצורך, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל