רשלנות רפואית בניתוח לכריתת הטחול / ניתוח כריתת טחול

רשלנות רפואית ניתוח לכריתת טחול הינו נושא מסקרן.

מקרי רשלנות רפואית בניתוח לכריתת טחול

הטחול הוא איבר פנימי רך בגודל של אגרוף. הוא נמצא בחלק העליון השמאלי של חלל הבטן, לצד הקיבה ומאחורי הצלעות התחתונות. תפקידיו של הטחול הוא לייצר תאי דם לבנים, ולפרק תאי דם אדומים. הטחול יכול לגדול כתוצאה ממחלות שונות, ואז יש להוציאו בניתוח.

עילות תביעה בגין רשלנות רפואית ניתוח לכריתת טחול

כריתת הטחול היא ניתוח מורכב יחסית אך בטוח. עד שיטת הלפרוסקופיה היה צורך בפתיחה מלאה של הבטן, עובדה שהעלתה את רמת הסיכון בניתוח. יחד עם זאת ישנם גם מקרים בהם פתיחת הבטן היא בלתי נמנעת, לדוגמא כאשר הטחול גדול מאד והוא מתפרס על פני מספר מערכות איברים. במצב כזה הסיכוי להוציא אותו באמצעות לפרוסקופ ללא פגיעה באיברים אחרים הוא קטן מאד.

• היעדר הסכמה מדעת

• ביצוע הפרוצדורה הרפואית בחוסר מיומנות ובחוסר מקצועיות, תוך הפרת חובת הזהירות וסטייה מאמות המידה שנקבעו במבחן הרופא הסביר.

• אי ביצוע מעקב רפואי אחר תוצאות הניתוח.

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני.

• ביצוע הניתוח לכריתת הטחול על ידי מי שאינו מוסמך ואינו מוכשר לכך

פסקי דין- פסק דין – רשלנות רפואית בניתוח לכריתת טחול

התובעת נותחה בבית החולים הדסה עין כרם לשם הסרת הטחול, בגלל מחלת הלופוס (זאבת) שממנה סבלה. הניתוח תוכנן לעשות בגישה לפרס קופית, כאשר באופן זה אמור הטחול להיות מנותק מסביבתו ולהיות מוכנס לשקית ניילון המוחדרת לתוך הגוף. מכיוון שלא ניתן להוציא את הטחול מהחתכים הקצרים בבטן, הוא נכתש לחתיכות. בניתוח שבוצע בדנן, במהלך כתישת הטחול, בעוד הטחול נמצא בשקית, נקרעה השקית וחלקי הטחול התפזרו בחלל הבטן. לאור הסיבוך הופסק הניתוח בצורה שבה בוצע והחל ביצוע הניתוח בצורה אחרת לשם איסוף חלקי הטחול. חמישה ימים לאחר הניתוח שוחררה התובעת מבית החולים. בלילה של יום השחרור שבה התובעת למיון של בית החולים הדסה ואושפזה ליומיים נוספים בגלל כאבי הבטן. במכתב השחרור לא אוזכרה עובדת שחרורה מאשפוז ואשפוזה מחדש וכן אף אחד מהסיבוכים שהתרחשו במהלך הניתוח. למחרת יום שחרורה שבה התובעת לחדר המיון של בית החולים ביקור חולים והתלוננה על דימום וגינאלי.בבדיקה שנערכה נתגלתה רגישות דיפוזית בבטנה והתובעת שוחררה הביתה. ארבעה ימים אחר כך שבה לחדר המיון של בית החולים ביקור חולים, כאשר אובחן שהיא סובלת מזיהום תוך בטני, התובעת נותחה, והתגלה שכתוצאה מנקבים במעי הדק שלה התגלו זיהום ומוגלה בכמות רבה. בית המשפט קבע שהמנתח  גרם לתובעת נזק ראייתי, שהפריע לה להוכיח את טענותיה. בית המשפט פסק לטובת התובע סך של 520,000 ₪.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית בניתוח לכריתת טחול, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם