תסמונת קון (Conn's syndrome) – רשלנות רפואית

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

 

תסמונת קון מאופיינית על ידי יצור עודף של הורמון האלדוסטרון בבלוטת יותרת הכלייה.עלייה ברמות האלדוסטרון בדם מובילה לעלייה ברמות הנתרן ,עלייה באגירת רמת הנוזלים בגוף, הגברת הפרשת האשלגן מן הכליות, ועלייה בלחץ הדם. קיימות מספר סיבות עיקריות אשר יכולות להוביל לתסמונת קון והן: היפרפלזיה דו-צדדית של בלוטת יותרת הכלייה, גידול שפיר של בלוטת יותרת הכלייה, והפרעות נדירות יחסית במערכות הורמונליות שונות. התסמין העיקרי לתסמונת הוא עלייה בלחץ הדם, אולם יחד עם התסמין הזו יכול להופיע גם חולשת שרירים, כאבי שרירים וכאבי ראש. אבחנת התסמונת נעשת על ידי מדידת היחס בין הורמונים שונים. במידה ונמצא יחס גדול, הצעד הבא הוא ביצוע CT בכדי לאשר נוכחות של גידול בבלוטת יותרת הכלייה. הטיפול בתסמונת משתנה בהתאם לסיבות שגרמו למצב. במקרה של גילוי אדנומה ( גידול שפיר) בבלוטת יותרת הכלייה, הטיפול לרוב יהיה כירורגי ויכלול את הסרת הבלוטה. הניתוח הזה מבוצע לרוב על ידי לפרוסקופיה. במידה והממצאים מצביעים על בלוטות דו-צדדיות מוגדלות אז הטיפול יבוצע על ידי תרופות החסומות את הרצפוטורים של האלדסטרון בגוף ( Spironolactone/Eplerenone).

מקרי רשלנות רפואית – תסמונת קון

הפרוגנוזה של תסמונת קון ראשונית, מצב שבו מקור הבעיה הוא בבלוטת יותרת הכליה עצמה, היא טובה במקרה שתופסים אותה מוקדם והמטופל מקבל טיפול מתאים. במקרה של תסמונת קון שניונית, הפרוגנוזה תלויה מאוד בסיבה שהוליכה למצב. תסמונת קון והטיפול בה עלול להוביל למספר סיבוכים שעל הצוות הרפואי להיות ער להם בכדי שלא יווצר מצב שהוא יטפל בבעיה אחת ויצור אחרת. אימפוטניצה וג'ניקומסטיה ( חזה מוגדל אצל גברים) עלולים להופיע כתוצאה מטיפול ארוך טווח  Spironolactone.

עילות לתביעת רשלנות רפואית הפרעות תסמונת קון:

          אבחון בשלב מאוחר מדי של תסמונת קון וכתוצאה מכך הובלה לפרגונוזה נמוכה.

          פעולות ומחדלים רשלניים שתוצאתם תוביל להפסקת הטיפול למשל אם החולה יפתח איפוטנציה על הרקע הטיפול התרופתי לתסמונת.

          אנמנזה שנלקחה בצורה חלקית או לא מקצועית לגבי  תסמינים חדשים אשר הופיעו אצל המטופל ויכולים לרמוז על שינויים רלוונטים כגון כאבי ראש או ירידה באיכות הראייה כרמז לעלייה בלחץ דם ופגיעה באיברי מטרה.

          אי הפניה לבדיקות מתאימות ובזמן המתאים לדוגמת בדיקות הדמיה(רנטגן או CT ), בכדי לקבוע את הטיפול הנכון לתסמונת קון.

 

לשאלות בנושא רשלנות רפואית על תסמונת קון ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל.

 

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם