מכתב תלונה למשרד הבריאות על רשלנות רפואית

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

מכתב תלונה למשרד הבריאות בטענת רשלנות רפואית הוא דבר שמתרחש כל הזמן.

לעיתים לאחר קבלת טיפול רפואי שעברתם או שעבר בן משפחה אתם חשים שהטיפול הרפואי נוהל בצורה לא מקצועית, שנעשו טעויות במתן הטיפול, שלא קיבלתם את הטיפול הטוב והנכון אשר לו ציפיתם. אתם חשים בתגובה טבעית של הבאת הטענות שלכם בפני הגוף האחראי על אותו רופא שטיפל בכם, או על אותו מוסד רפואי, ולהביא את טענותיכם בדבר רשלנות של רופא או כל חבר בצוות הרפואי שסיפק לכם את אותו שירות רפואי, בין אם זה אחות, עובד מעבדה או כל נותן שירות רפואי אחר.

מכתב תלונה למשרד הבריאות – צעד טבעי, האומנם?

מכאן עולה מיד המחשבה לכתוב מכתב תלונה למשרד הבריאות, זאת תגובה ספונטנית, שנובע מהרצון שלכם לשטח את טענותכם וכעסכם.רבים חשים כמותכם ואכן מאות אנשים שולחים מידי שנה מכתבי תלונה או בשמן הרשמי- קובלנות לנציב הקובלנות במשרד הבריאות. אך העובדה שרבים נוהגים כך,לא עושה את הצעד הזה נכון מבחינה משפטית, אם יש לכם כוונה לתבוע את אותו גוף שלטענתכם התרשל כלפיכם במתן הטיפול הרפואי ואתם שולחים קודם מכתב למשרד הבריאות – ייתכן ואתם עושים לעצמכם שירות רע.

כיצד למנוע נזק של מכתב למשרד הבריאות

העניין הוא שבצעד של הגשת מכתב תלונה או קובלנה למשרד הבריאות, אתם עלולים לעשות יותר נזק מתועלת בכל הנוגע לתביעה עתידית, אם תגישו תביעה כזאת נגד הגורם המטפל עליו אתם מתלוננים. אתם לא רופאים או עורכי דין, ומה עוד, שאתם טעונים ופגועים, ועלולים לא לדעת איך להציג נכון את טענותכם. מניסיוננו במקרים רבים אפילו ניסוח לא מדויק גרם לתביעות על רשלנות שהגיעו לאחר המכתב- להיכשל, או לשרת את הצד השני. אם אתם חשים צורך לשטח את טענתכם ולבטא את כאבכם וכעסכם, ספרו את הסיפור לקרובים שלכם, אבל כאשר אתם פונים לרשויות הרשמיות התחמשו באיש מקצוע, בעורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית שיכול להציג את הטענות שלכם באופן שיקדם את הסיכוי שלכם לקבל פיצוי ולא יפגע בו.

 איך להגיע מוכנים אל עורך הדין בנושא רשלנות רפואית

כאשר אתם באים לעורך הדין עליכם לאסוף כל מסמך רפואי שקשור למקרה מהבדיקות הכי ראשוניות, אבחנות ומסמכים מכל הרופאים שקשורים למקרה עוד מהאבחנה הראשונית של רופא המשפחה, ועד לאבחנות עדכניות, פירוט טיפולים וכל מסמך שקבלתם מהגורמים המטפלים. עורך הדין יעזור לכם לקבל חוות דעת מפורטת ממומחה שגם יוכל לכוון אתכם וכן את עורך הדין האם יש במקרה שלכם עילה לתביעה בבית המשפט בגין רשלנות,ומה סיכויי התביעה הזאת להצליח.

לסיכום אם יש לכם כוונה לממש משפטית את הטענות שלכם בדבר רשלנות רפואית שלטענתכם נעשתה לכם, נכון יותר להמתין ולהגיש מכתב תלונה למשרד הבריאות אך ורק בליווי והדרכה של עורך דין מומחה ומנוסה בתחום של רשלנות רפואית.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם