רשלנות רפואית במחלות כלי דם היא נושא מעניין.
מחזור הדם בגוף האדם מורכב מסוגים שונים של כלי דם. העורקים והעורקיקים הם כלי הדם שמובילים את הדם מהלב לשאר האיברים. הורידים והורידונים הם כלי הדם שמובילים את הדם מהאיברים חזרה אל הלב. הורידים מתנקזים ביחד אל הוריד הנבוב העליון שהוא הוריד הגדול ביותר בגוף האדם.
מקרי רשלנות רפואית מחלות כלי דם
מחלות כלי דם יכולות להופיע בכל אחד מסוגי כלי הדם. מחלת העורקים העיקרית היא טרשת עורקים מחלות עורקים מאפיינות את הגיל המבוגר יחד עם זאת בעולם המודרני ישנם גם יותר ויותר מקרים של מחלות מסוג זה אצל צעירים. רשלנות רפואית במחלות כלי דם יכולה להיות בין השאר באבחון ובמניעת הבעיה. גורמי הסיכון העיקריים להתפתחות מחלות בעורקים הם גיל, רקע תורשתי, השמנת יתר, הפרעה בשומני דם, עישון, סוכרת בלתי מאוזנת, יתר לחץ דם וחוסר בפעילות גופנית. מחלות ורידים לעומת זאת נפוצות יותר גם אצל צעירים ואצל נשים צעירות בפרט. הבעיות העיקריות שיכולות להופיע בורידים הן דליות ותרומבוזה בוריד עמוק. גורמי הסיכון לבעיות בורידים הם בעיות במערכת קרישת הדם, שימוש בגלולות למניעת הריון אצל נשים מעל גיל 35 או עם רקע רפואי בעייתי, עישון בשילוב נטילת גלולות למניעת הריון, טיסה ארוכה, ישיבה ממושכת ועוד.
האיתור של מחלות בכלי דם מתבצע באמצעות בדיקות דם, בדיקות הדמיה שונות ובחלק מהמקרים גם באמצעות בדיקות לבביות שונות.
מקרי רשלנות רפואית בטיפול במחלות כלי דם
התוצאה של רשלנות רפואית בטיפול במחלות כלי דם יכולה להיות הרת אסון. הטיפול בחולה נעשה בהתאם לבעיה ולחומרתה. הטיפול במחלות בעורקים משתנה גם בהתאם לעורק הפגוע. במידה והפגיעה היא בעורקים הכליליים הטיפול יכול להשתנות בין טיפול תרופתי ועד לצנתור או ניתוח מעקפים. במידה והבעיה היא בווריד אם יש חשש לקריש דם בווריד עמוק יינתן טיפול תרופתי להמסת הקריש וטיפול מונע למקרים עתידיים. במידה והקריש עלה מהווריד לאיברים אחרים לעיתים יהיה צורך בהתערבות נוספת.
פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית במחלות כלי דם
תא (ת"א) 2071/01 עזבון עו"ד רונת דוד ז"ל נ' שירותי בריאות כללית- התובע הגיע לביה"ח בילינסון לאחר שסבל מלחצים בחזה ולחץ דם גבוה; בבדיקות שנערכו בחדר המיון התגלתה תעוקה בלתי יציבה ולכן הוחלט לאשפזו. למחרת ערך אחד הנתבעים שהיה מומחה ברפואה פנימית, ביקור במחלקה במהלכו החליט לשחרר את המנוח מבית החולים. בהמשך לקה המנוח באוטם חריף בשריר הלב ובמהלך השנים הדרדר מצבו הבריאותי עד שנפטר שנתיים לאחר מכן. בית המשפט קבע שלכל רופא קיימת חובת זהירות כלפי מי שמטופל על ידו. בדנן, הנתבעים היו צריכים לצפות כי שחרור המנוח לביתו לאחר שאובחנה תעוקה בלתי יציבה, טומן בתוכו סיכון להתפתחות אוטם בשריר הלב.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית במחלות כלי דם ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון