כולסטרול- רשלנות רפואית?

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

כולסטרול ורשלנות רפואית Cholesterol and Medical Malpractice

ראשית, נפיג את חששותינו ונבין כי כולסטרול איננו חומר רע אלא להיפך. כולסטרול הוא חומר רך הנכלל במשפחת השומנים בזרם הדם ובכל תאי הגוף. חשיבתו מתבטאת בבניית ממבראנות של תאים, ביצירת הורמונים וכן בפונקציות אחרות. ברם, רמה גבוהה מדי של כולסטרול בזרם הדם (היפרכולסטרולמיה) מהווה גורם סיכון מרכזי לגרימת מחלות לב העלולות להוביל לאוטם שריר הלב. המטרה היא לשמור על רמתו האופטימאלית, רוצה לומר, לא גבוהה מדי אך בהחלט לא נמוכה מדי.

 

הכולסטרול מגיע משני מקורות: מהגוף ומהמזון שאנו אוכלים. הכבד ותאים אחרים בגוף מייצרים כ75 אחוז מהכולסטרול בדם כאשר ה25 אחוז הנותרים מגיעים מהמזון.

כולסטרול ושומנים אחרים אינם יכולים להתמוסס בדם ולכן יש להובילם אל ומחוץ לתאים ע"י נשאים מיוחדים הנקראים ליפופרוטאינים. אציג כאן שניים מרכזיים מהם.

הראשון- HDL, כרבע מהכולסטרול בדם נישא על ידו. הלה נושא את הכולסטרול מהדם אל הכבד חזרה וכך למעשה מוריד את רמת הכולסטרול בדם הגורמת לפלאקים. לכן הוא נקרא גם הכולסטרול "הטוב" כי מגן מפני מחלות לב.

השני,LDL -נשא הכולסטרול העיקרי בדם. נקרא גם הכולסטרול "הרע". עודף שלו בדם יצטבר על דפנות העורקים המזינים את הלב והמוח ויחד עם חומרים אחרים עשוי להיווצר "פלאק" (מעין צבר תאים נוקשה ועבה) שיגרום להיווצרות קרישים בעורקים. מצב זה נקרא טרשת עורקים.

 

LDL מיוצר באופן טבעי בגוף, אך לצערנו תמיד יש את אלו שיורשים גנים מהוריהם (או מדורות קודמים יותר) שגורמים להם לייצר יותר מדי כולסטרול. כמובן שגם המזון משפיע, ולכן רצוי להימנע ממזונות העשירים בשומני טרנס. תפקיד הרופא הוא להתאים לך טיפול כנגד רמה גבוהה מדי באופן אישי. ז"א, לא להסתמך על התרופות הנמצאות כיום בשוק שכן יש רבות כאלו ולא כל אחת עשויה להתאים למטופל.

 

הרופא חייב לקחת בחשבון היסטוריה משפחתית, נתונים גנטיים אם קיימים, סגנון אורח חיים, גיל, מין ומשקל לפני שהוא מתאים לך תרופה מתאימה לטיפול בכולסטרול. אנשים הסובלים ממחלות לב ולחץ דם גבוה לאו דווקא ייקחו אותן תרופות כמו זה שסובל רק מכולסטרול גבוה. רופא המחלק אותן תרופות באופן שרירותי למטופליו הינו רשלן ושם בסכנה את חיי מטופליו. יחד עם זאת, לא תמיד מומלץ לתת טיפול תרופתי מיידי.

 

לעיתים, כאשר מדובר באדם צעיר הסובל מעודף משקל מסוים שהוא סביר להניח הגורם לעלייה בכולסטרול, כאן עדיף להמליץ למטופל בראש ובראשונה להתחיל בהקניית הרגלי אכילה נכונים והימנעות כאמור ממאכלים עתירי כולסטרול. כמו כן, שילוב פעילות גופנית יחד עם דיאטה זו עשויה להפחית משמעותית את הכולסטרול ה"רע" ולהעלות בהחלט את הכולסטרול ה"טוב" החשוב לתחזוק ובריאות גופינו.

 

מכאן שאם הרופא למשל נתן תרופה למטופל צעיר לפני שהמליץ לו על הנ"ל הינו רשלן ואף עשוי לסכן את חייו, שכן אם ייקח המטופל בתום ליבו תרופות אלו הרי שעשוי להוריד מדי את רמת הכולסטרול הנחוצה לגוף, וכאמור חומר זה חיוני לתפקוד תאינו בגוף. יתרה מזו, רופא שהמליץ לאישה הרה או לחילופין לחולה כבד סטטינים מסכן את חייהם. וגם לחולים הבריאים בד"כ עליו לדאוג שיבצעו בדיקות כבד תקופתיות.

 

כמובן שיש להקפיד על מתן התרופה בזמן מסוים ולאחר ארוחה. על הרופא להסביר היטב למטופל כיצד לקחת תרופה זו והאם יש לצפות לתופעות לוואי מסוימות ( למשל סטטינים עלולים לגרום לשלשולים) בגין תרופה זאת. אי מתן מידע הולם לפני לקיחת התרופה במיוחד אם המטופל לוקח תרופות נלוות הינו בגדר רשלנות רפואית.

 

לשאלות בנושא הגשת תביעת רשלנות רפואית בנושא כולסטרול, טרשת עורקים או כל נושא אחר, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם