כירופרקטיקה- רשלנות רפואית של כירופרקט
כירופרקטיקה היא שיטת טיפול ברפואה משלימה, המיועדת לאבחן ולטפל בבעיות מכניות של עמוד השדרה ומערכת השריר-שלד, במטרה להשפיע על מערכת העצבים, ולשפר את הבריאות. השיטה מבוססת על ההנחה כי בעיות במפרקי עמוד השדרה עלולות להשפיע על מערכת העצבים, ולגרום למגוון בעיות בריאותיות. בסיס הטיפול סובב סביב העיקרון של פתרון הבעיות המכניות בעמוד השדרה על ידי מניפולציות שדרתיות, מתיחות, התעמלות מתקנת ועוד. דרך הטיפול אינה פולשנית והפילוסופיה שלה דומה לפילוסופיות ההוליסטיות הקיימות ברפואה המשלימה.
תהליך הכשרת הכירופרקטור אורך שבע שנים. בתחילת המסלול האקדמי נלמדים כל מדעי הרפואה הבסיסיים, ולאחר מכן מסתעף המסלול לאבחנה קלינית הייחודית לעמוד השדרה. שעות לימוד רבות מוקדשות ללימוד פרטני באנטומיה, בפיזיולוגיה, בפתולוגיה, באבחון הקליני וברדיולוגיה של מערכת העצבים ועמוד השדרה. בסיומן של שש שנות הלימוד האקדמיות עובר הכירופרקטור שנת התמחות נוספת בבתי חולים או מרפאות אוניברסיטאיות. בתקופה זו עליו לצבור 250 אבחונים וטיפולים כירופרקטיים על מנת לסיים את חובותיו הקליניים. בתום תקופת ההכשרה ניתן התואר ד"ר לכירופרקטיקה (.D.C).
בישראל נמצא מקצוע הכירופרקטיקה תחת פיקוח של משרד הבריאות, והנו בגדר מקצוע רפואי שהוסדר מנהלית בעבר ונמצא בתהליכי חקיקה, לצד קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה
השיטה נתונה במחלוקת משמעותית, כאשר חלק מהמחקרים מצביעים על יעילות ובטיחות השיטה, בעוד אחרים מצביעים על סכנות הטיפול ויעילות מוטלת בספק.
בישראל ובעולם הוגשו עד היום תביעות רשלנות רפואית לא מעטות בגין רשלנות של כירופרקט. מודבר במקרים בהם הוא נהג באופן לא סביר וכתוצאה מכך נגרמו למטופל נזקים קשים ובלתי הפיכים.
על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד כירופקטור, יש להצטייד בחוות דעת מומחה בתחום הכירופרקטיקה, אשר יפרט מה הייתה הרשלנות ואילו נזקים נגרמו ממנה.
הפיצוי אשר יקבל המטופל במידה ויזכה בתביעה, תלויים כמובן בגובה הפיצוי והם יכולים לנוע בסד"רי גודל של מאות אלפי שקלים ולעיתים אף למעלה מכך.
להערכת סיכויי תביעתך, ניתן לפנות לעו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, שפרטיה מצד שמאל למעלה